‘Hop on Hop off’ Groepszangles 

Bij Vocal Center kun je ook groepszanglessen volgen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen met een groep vrienden of vriendinnen, maar losse inschrijvingen voor deze vorm van zangles kan natuurlijk ook. Je zit niet vast aan een abonnement of strippenkaart en je komt als je tijd hebt en betaalt per keer. ‘Hop On Hop Off’ groepszanglessen zijn gezellig, je leert van elkaar en je kunt op een eenvoudige manier kennismaken met een podium, microfoontechniek en samenzang. Begeleid door een top coach van Vocal Center maak je kennis met de mogelijkheden van jouw stem. Je werkt naar een concert(je) toe en je zingt voor  je vrienden en bekenden op een podium met microfoon. Dit optreden wordt gefilmd zodat je een opname hebt van jouw optreden.

Waar en wanneer?

 • zondag 25 februari 2018 16.00 – 17.30 uur Amsterdam (Michelle Splietelhof)
 • zondag 4 maart 2018 13.00 – 14.30 uur Den Haag (Jody The)

Voordelen

 • Je leert snel, want anderen zien en horen is leerzaam.
 • Het is gezellig met meerdere mensen te zingen.
 • Je maakt kennis met het podium op een laagdrempelige manier.
 • Je leert onze succesvolle zangmethodiek Vocal Essence® in cycli van 10 weken door en door kennen. Hierdoor zal je je meer bewust worden van de mogelijkheden van je stem.
 • Je werkt naar een persoonlijk doel toe. (Denk aan een video-opname van een solo optreden bijvoorbeeld.)
 • Je kunt je met een zelf samengesteld groepje aanmelden zodat je met je eigen vrienden/vriendinnen kan zingen.

Prijzen ‘hop on hop off’ groepszangles

Prijs per persoon : €24,50,- excl. 21% Btw voor 1,5 uur les.
(Vocalisten onder de 21 jaar zijn wettelijk van Btw vrijgesteld)

Groepslessen zonder drempel

Je maakt kennis met Vocal Essence® onze zangmethodiek. Het begin van de les zal altijd over een stukje techniek gaan, maar al snel gaan we over tot het zingen van meerstemmige groepsnummers. Ieder individu krijgt 1 x per 3 weken een masterclass waarin hij of zij solo gaat zingen. Solo zingen doen we alleen met de mensen die dat zelf willen. Als je liever alleen de gezamenlijke nummers wil zingen mag dat natuurlijk ook. We maken een klein podium en we werken met microfoon zodat je het optreden in een veilige omgeving gaat leren.

Hop on Hop off!

Je komt als je zin hebt en je blijft weg als je even geen tijd hebt. Zoals de bus in Londen mag je zelf bepalen wanneer je opstapt en wanneer je even afstapt. De samenstelling van de groep zal dus ook af en toe kunnen wijzigen. Dit is een laagdrempelige om kennis te maken met zingen en onze zangmethode Vocal Essence®.

Groepszangles, wat leer je??

 • Zangtechniek
 • Podium presentatie
 • Microfoon techniek
 • Divers repertoire
 • Samenzang
 • Solozang

Aanmelden voor een eerste les

Mocht je langs willen komen, meld je aan!  Zo kan de docent inschatten hoeveel mensen er zijn. Maar je kunt ook gewoon komen binnenvallen en een poging onaangekondigd wagen. Check hier wel even de dagen, tijden en plaats zodat je niet voor een dichte deur komt te staan.

Ons advies is om onze coach even een mailtje te sturen zodat hij of zij je kan voorzien van de nodige informatie. Dat kun je eenvoudig doen door je aan te melden op onderstaand formulier.

Geen begin en geen einde

De lessen lopen door. Er is geen kop en geen staart. De techniek wordt in een cyclus van 10 lessen gegeven en begint dan weer van voren af aan. Dat neemt slechts 15 minuten in beslag van de hele les. De rest van de tijd zingen jullie meerstemmige groepsnummers en solo nummers.

Voorbereiding

Je hoeft weinig te doen om een eerste les mee te kunnen maken. Het zou wel fijn zijn als je 1 liedje bij je hebt die je graag zou willen leren zingen. (Als je ook je solo skills wilt verbeteren). Kies een song waarvan een instrumentale versie is op internet (Youtube, Spotify of Karafun) staat. Wil je eerst geen solo zingen dan hoeft dat niet. Even wennen aan de groep en aan de coach mag altijd. Uiteindelijk willen we wel graag met je gaat zingen, zowel in groepsverband als solo.

Gemêleerd gezelschap

De groep zal divers zijn, omdat het vrije inloop is. Bij voldoende aanmeldingen en het bereiken van maximaal 8 personen in de groep zullen we een extra groep gaan maken.

De coaches

Onze coaches zijn getraind en hebben zelf aangegeven dat ze graag groepslessen willen geven. Je zult dus altijd een goed gezinde, vrolijke ervaren coach in de groepsles treffen. Onze coaches moeten een 5 maanden durende opleiding doorlopen voordat ze aan de slag kunnen voor ons bedrijf. Ongeveer 70% van de coaches in de opleiding haalt ook daadwerkelijk de praktijk. Ze zijn voorbereid op diverse leertypes, diverse stijlen en kunnen omgaan met vocalisten die beginnend zijn maar ook met de gevorderden.

IK HEB EEN VRAAG OVER GROEPSZANGLES

Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.


CONTACTGEGEVENS

Stichting Vocal Center Nederland
Moerasbos 24
3411 WD Lopik

Dennis Ansems:
E-mail: dennis@vocalcenter.nl
Tel.: 06 – 21 24 43 75

Robin van Beek:
E-mail: robin@vocalcenter.nl

VOLG ONS