• Ja, onze zanglessen zijn voor mensen met de wil meer uit hun stem te halen. Ongeacht het niveau. Iedereen is meer dan welkom.

 • Ja, in principe kan iedereen een slaapliedje zuiver zingen. Of je echt de potentie hebt om uiteindelijk op een podium te staan is een vraag die we alleen kunnen beantwoorden als we het een paar lessen een serieuze kans hebben gegeven. Zingen is voor 90% lef, de durf om fouten te maken en grenzen te verkennen.

 • Een privé-zangles van 60 minuten kost €56,50 (excl. 21% btw). Je kunt ook voor 30 minuten privé-zangles bij ons terecht voor € 31,25 (excl. 21% btw). Ben je onder de 21 jaar, dan betaal je geen btw.

  Oprichter van Vocal Center Robin van Beek en Level A-coach Marcel Swerissen hebben beide een tarief van €65,- ex btw.

 • Nee, dat hoeft niet! Je komt wanneer je wilt. Wij doen niet aan abonnementen of strippenkaarten. We zijn er namelijk van overtuigd dat we onze zanglessen op zo’n manier geven dat je altijd terug zal willen komen. De meeste mensen die bij ons lessen volgen doen dat 1 x per week, of 1 x per 2 weken. Omdat we veel tools meegeven die een vocalist even moet verwerken kan 1 week tussen de lessen soms te kort zijn. Iedereen mag dat zelf bepalen.

  Wel hebben we voordeelbundels voor diegenen die zelf graag meerdere lessen in één keer inkopen.

 • We zitten in verschillende steden om zo dicht mogelijk bij onze vocalisten in de buurt te komen. Check deze handige tool op onze site om te zien waar we bij jou in de buurt zitten.

 • “Wat kunnen wij voor jou doen” Het klinkt misschien makkelijk maar wij maken het waar deze vraag te kunnen beantwoorden.

  Zanglessen en gezond stemgebruik gaan hand in hand bij Vocal Center. Bovenaan onze prioriteitenlijst staat dat stemgebruik te allen tijden gezond moet zijn. We stellen techniek echter altijd ondergeschikt aan de artistieke prestatie. Met andere woorden: we gebruiken pas techniek als het nodig is en niet eerder. Vocal Center werkt nauw samen met een team van op elkaar ingespeelde specialistische KNO-artsen, logopedisten, mental coaches, voedingsdeskundigen, fysiotherapeuten en zangcoaches, zodat we snel en effectief resultaten bereiken.

 • Vocal Center werkt nauw samen met een team van op elkaar ingespeelde specialistische KNO-artsen, logopedisten, mental coaches, voedingsdeskundigen, fysiotherapeuten en zangcoaches.

  We kiezen niet de eerste de beste. We werken met mensen uit de topsport die gewend zijn te werken met mensen die top prestaties moeten leveren. Wij zien zingen als topsport en vinden dat vocalisten als topsporters behandeld moeten worden.

  Hierdoor worden sneller verantwoorde resultaten bereikt. We zijn erg kritisch in de keuzes die we maken voor wat betreft deze samenwerkingen.

 • Vocal Center behaalt sneller resultaten door onze onderscheidende werkwijze. Zo bereiken we met onze stemrevalidatie gemiddeld een 40% snellere terugkeer op het podium dan andere op dit moment gangbare gang van zaken! Tevens garanderen we dat stemproblemen (veroorzaakt door verkeerd stemgebruik) na coaching zo goed als zeker tot het verleden behoren.

  Daarnaast zijn we repertoire gericht, en in staat problemen te tackelen in slechts een paar lessen. Ook zijn we goed in staat carrière gerichte keuzes met je te bespreken en te onderbouwen. Onze coaches komen allemaal uit het werkveld en kennen het klappen van de zweep.

 • We werken met de door onze coaches ontwikkelde zangmethodiek Vocal Essence®.Geïnspireerd door diverse toonaangevende zangtechnieken in Europa en daarbuiten, maar vooral door de praktische ervaringen van onze eigen coaches, zijn we tot een unieke combinatie gekomen, één zangmethodiek. Overzichtelijk en met direct resultaat. Je moet je stem begrijpen om hem te kunnen beheersen. Vocal Essence® biedt bewustzijn van de werking van de stem in de meest praktische methode die je kunt bedenken.

 • Het uitgangspunt van onze dienstverlening is altijd: ‘Techniek moet ondergeschikt zijn aan het artistieke presteren’. Zo voorkomen we dat de nadruk bij onze aanpak teveel op technische analyses komt te liggen. Het belangrijkste is dat de stemgebruiker een goed gevoel heeft bij de manier waarop hij spreekt of zingt. Natuurlijk staat gezondheid voorop. 

  We weten dus ook dat een live performance een andere benadering kan vragen dan een studio opname. We passen onze aanpak aan op de situatie.

 • Naast verschillende technische workshop zoeken we naar onderwerpen die stem gerelateerd zijn, en ook te maken hebben met wat je meemaakt op een podium tijdens een optreden. Je kunt hier onze workshops zien.

 • Zingen is topsport. De spieren die gemoeid zijn bij het zingen vragen als zo danig te worden behandeld. Een topsporter laat zich meerdere malen per week masseren om top te kunnen zijn als de wedstrijd gaat beginnen. Vocalisten kunnen dat ook doen. Rondom de stem, in het keel en nekgebied zijn spieren die verantwoordelijk zijn voor het gebruik van je stem. deze spieren kunnen stijfworden van het harde werk. Vergelijk het met een spierpijn an een bezoekje sportschool. Met de vocal massage help je juist die specifieke spieren te ontspannen en zodioende een vrij gevoel in je keel te houden. Kijk hier voor een filmpje en meer info

 • Vocal Center ondersteunt bedrijven en instellingen om hun ‘geluid’, en daarmee hun gewenste imago te bepalen, te versterken en/of te ontwikkelen. We helpen medewerkers de klankkleur van hun stem aan te passen, overtuigender te spreken en om hun stem op een gezonde, verantwoorde manier te gebruiken. Zo wordt uw bedrijfsmissie nog beter uitgedragen en neemt de kans op uitval van medewerkers door stemproblemen aanzienlijk af.

  We hebben een traject dat medewerkers en directie helpt een pitch scherp te zetten en goed uit te voeren. Zowel inhoudelijk als hoe het wordt gepresenteerd komt onder de loep te liggen.

 • Dit is een opleidingstraject waarin we zorgen voor een goede en constante kwaliteit van onze coaches. Met inhoudelijke sessies worden onze coaches tijdens een intensieve 5 maanden durende opleiding klaargestoomd om lessen te gaan geven. Ons netwerk van stemspecialisten is betrokken bij de opleiding, zodat accuraat en effectief kan worden begeleid en gedoceerd. Oók als het om gecompliceerde problemen gaat. De samenwerking onderling en met de stemspecialisten maakt dat we op alle vocale vragen een antwoord hebben.

IK HEB EEN ANDERE VRAAG!

Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op.