BUBBELEN

Deze stem ontspanningsmethode heeft inmiddels bijna heel zingend en sprekend Nederland bereikt. Het bubbelen met een speciale slang in water zoals we op het instructiefilmpje demonstreren ontspant de spieren in- en rondom het strottenhoofd. Door te bubbelen neem je spierspanning sneller weg na inspanning van de stem. Bubbelen zorgt dus voor een sneller herstel en helpt vaak bij het wegnemen van heesheid na een inspanning. We hebben dit instructie filmpje in nauwe samenwerking met logopedisten gemaakt die een speciale passie hebben voor de spreek- en zangstem. 

WANNEER

Vocalisten gebruiken deze oefeningen vaak als warming up, cooling down, tussen de sets door en als ontspanningsoefening gedurende de dag. Er zijn nog meer oefeningen die heel goede resulaten opleveren en iedereen die hierin geschoold is heeft zijn eigen manier en theorie over het bubbelen. Op veler verzoek hebben wij een instructie filmpje gemaakt in samenwerking met een stem gespecialiseerde logopediste van Logopedie praktijk Eindhoven.

KOSTEN EN VERZENDING

De kosten voor een set bedragen € 11,50 btw inclusief verzendkosten. Je hebt dan 2 slangetjes, een handleiding, een sticker voor op je flesje en je wordt natuurlijk geholpen bij vragen. Een flesje is niet inbegrepen.

Ben je al bekend met het bubbelen, dan kun je (extra) losse bubbelbuisjes bestellen met een extra sticker. Voor een set van 2 losse slangetjes, betaal je €7,44 inclusief sticker en verzendkosten. Als je de buisjes meeneemt vanuit de les, betaal je €4,24 incl btw voor een setje van 2 stuks. Deze kun je in overleg met de docent meenemen.

VOOR WIE

Bubbelen is inmiddels een standaard procedure bij professionele stemgebruikers in Nederland. Het wordt gebruikt als warming up en cooling down. Bij de semi-amateurs en amateurs dringt het inmiddels ook door dat deze oefeningen bijzonder goed werken. Het bubbelen helpt de spieren in- en rondom je strottenhoofd te ontspannen. De oefeningen die we gebruiken in het filmpje komen onder andere uit de Lax Vox methode die veelvuldig wordt gebruikt binnen logopedie in het kader van stemrevalidatie en om stemproblemen te voorkomen. 

Ja, ik wil een bubbelsetje bestellen!

Dit artikel wordt vanaf heden verkocht vanaf onze WebShop. Als je een vraag over dit artikel hebt, kun je deze stellen via onderstaand contactformulier.