ZINGEN EN ZAKEN

In de workshop Zingen en Zaken maken we je wegwijs in de zakelijke wereld van de muziekindustrie, wat je moet weten en wat je moet doen om te krijgen waar je recht op hebt als je doorbreekt. Hoe het zit met Buma, hoe zit het met Stemra, Sena en Norma. Waar heb je recht op als je songwriter bent, als je alleen toplines maakt of als je een gedeelte van de songtekst meeschrijft.

Wat moet je doen om je boekhouding op orde te krijgen. Hoe zit het met de VAR of juist de VAR die er niet meer is. Waar vind je een contract voor je opdrachtgevers en hoe zorg je dat je zo min mogelijk aan de Belastingdienst hoeft te betalen, binnen de regels van de wet.

INFORMATIE

  • Data: Zaterdag 7 april 2018
  • Kosten: €75,- exclusief BTW (aftrekbaar)
  • Tijd: 10:00 – 13:00 uur
  • Max. aantal deelnemers: 8

NB: Na inschrijving kun je tot twee weken voor workshop datum kosteloos annuleren. Als je binnen deze twee weken annuleert adviseren we je iemand anders in jouw plaats te laten gaan.


VOOR WIE GESCHIKT?

Voor iedereen in de muziekindustrie die wel eens opneemt in de studio, componeert of wil werken als uitvoerend artiest. Voor muzikanten die meer willen weten over boekhouden, BTW en contracten.

WAAROM DEZE WORKSHOP

In onze coaching praktijken krijgen we veel beginnende, gevorderde, succesvolle en minder succesvolle vocalisten. We hebben gemerkt dat het artistieke leven vaak slecht gecombineerd wordt met de zakelijke kant van het artiest zijn: het runnen van een één-mans bedrijf. Door gebrek aan tijd en kennis worden veel kansen gemist om geld, waar je recht op hebt, ook daadwerkelijk te claimen.

Denk aan Buma/Stemra, Sena (uitvoerende rechten), maar ook de aftrekbare kosten die je maakt als artiest (ja, ook je zangcoaching). Weet waar je recht op hebt!

Daarnaast duiken we in de workshop Zingen en Zaken diep in de percentages die aannemelijk zijn voor het meeschrijven en bedenken van toplines tijdens studiosessies. Vaak wordt men ingehuurd voor een songtrack en voordat je het weet ben je aan het meeschrijven. Om dan tijdens zo’n flow over geldzaken te beginnen voelt niet goed. Echter, is het achteraf claimen van jouw deel een lasting fenomeen gebleken. Het is beter om vooraf duidelijke Algemene Voorwaarden op te stellen.

Onze Coaches

Karin Giessen –  is mede eigenaresse van Stichting RAAKVLAK, één van de grootste administratiekantoren in Nederland die de verloningsservice voor artiesten en de opdrachtgevers van artiesten voor haar rekening neemt. Zij weet precies op welke manier de boekhouding van een artiest gedaan dient te worden. Ze is specialist in het terughalen van belastinggeld, als dat volgens de steeds veranderende wetten mogelijk is, en Karin weet als geen ander wat de gevolgen zijn van een achterstand in de boekhouding. Daarnaast zal ze haarfijn uitleggen wat de gevolgen zijn van het verdwijnen van de VAR en hoe daarmee om te gaan.

Onze Coaches

Jan Tekstra –  is jarenlang A&R manager geweest voor Universal Music, was daar mede verantwoordelijk voor de successen van Marco Borsato & Andrea Bocelli en weet alles over contracten. Als adviseur voor Universal Music Nederland en diverse grote muziekuitgeverijen zit hij wekelijks aan tafel met alle grote spelers in de muziekindustrie. Daarnaast is hij succesvol songwriter (Van o.a. Borsato) en weet hij exact hoe het werkt in de verdeling van auteursrecht, uitgeversrecht en eigendomsrecht. Buma Stemra (Componist en tesktschrijven), Sena (Uitvoerende rechten) en Norma (TV rechten) komen uitgebreid aan de orde. Jan is zelfstandig ondernemer en coach bij Vocal Center.

  • Recensie Nuenen Klanten Vertellen

  • Recensie Klanten Vertellen

  • Recensie Maastricht Klanten Vertellen

Ja, ik schrijf me in voor de WORKSHOP ZINGEN EN ZAKEn!

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.


CONTACTGEGEVENS

Stichting Vocal Center Nederland
Moerasbos 24
3411 WD Lopik

Dennis Ansems:
E-mail: dennis@vocalcenter.nl
Tel.: 06 – 21 24 43 75

Robin van Beek:
E-mail: robin@vocalcenter.nl

VOLG ONS