SING & SONGWRITING BOOTCAMP TERSCHELLING (Beginners)

Van 9 tot 15 november 2019 gaan we voor de 4e keer op het mooie Terschelling op zoek naar jouw essentie. Wat wil je met je verdere carrière doen en wat zijn daarin de routes die je wilt en kunt bewandelen? We gaan in deze week samen met jou een song schrijven, deze met jou opnemen en performen op een podium. Onze coaches zijn door de wol gewassen met indrukwekkende netwerken waarmee je, als dat iets kan opleveren, in contact kunt komen.

INHOUD

Songwriting is een belangrijk onderdeel van deze week zodat je kunt werken aan jouw keuzes en jouw sound. In deze week bouwen we een aantal vrije momenten in waarbij je het eiland lekker kan verkennen en genieten van de stranden en de natuur.

Dankzij de kennis en ervaring van de coaches maken we je deel van de verschillende aspecten van de muziek industrie. Denk daar bij aan platen maastchappijen, publishers, Buma Stemra, Sena, Norma, demo’s maken, imago bepalen, A&R managers, Pluggers. Kortom alles wat van belang is om jouw als artiest de juiste route te laten lopen. In 1 op 1 gesprekken maken we je wegwijs. Groepsgewijs verzorgen we een leerzame presentatie over deze interessante branche.

Iedere avond zijn we vrij om te gaan en te staan waar we willen. We zijn te gast bij Hessel en daarbij zit een heerlijk restaurant en café waar het fijn vertoeven is.

INFORMATIE

DATUM: Zaterdag 9 november t/m vrijdag 15 november 2019.

KOSTEN: €895,- incl. BTW
Inclusief 3 maaltijden per dag, een fijne slaapplek en de hele week waardevolle workshops die gaan over zingen en het vak van artiest zijn.
Exclusief de boot trip (deze mag je zelf boeken op de website van Doeksen), drinken in de bar na het diner.

INSCHRIJVEN
Dat kan onderaan deze pagina door het contactformulier in te vullen.

ANDERE REIZEN
In mei 2019 gaan we een week naar Spanje voor een Sing & Songwriting Bootcamp voor beginners en gevorderden.

Mocht je liever een weekend willen dan kan je je inschrijven voor in juni 2019 voor een Sing & Songwriting Weekend in Deventer.

 • Hessel en Tess Vocal center
  Hessel en Tess, onze gastheer en gastvrouw.
 • Studio Hessel Vocal Center
  De studio van Hessel en Tess.
 • Logo Vocal Essence
  Zangtechniek waarmee gewerkt wordt.
 • 2017-11-21-PHOTO-00000247
  Bootcamp 2017.
 • 2017 12 04 PHOTO 00000439
  Bootcamp 2017
 • 2017 12 04 PHOTO 00000440
  Bootcamp 2017
 • 2017 12 04 PHOTO 00000441
  Bootcamp 2017

WEEKPROGRAMMA TERSCHELLING

Zelf de boot boeken bij Doeksen. Eventueel kun je aankomen op vrijdag 9 november. Kosten voor een extra nacht slapen zijn €20,- bij Arjens Plak. Eten en drinken is op eigen kosten op deze dag.

Dag 1  (Zaterdag 10 november, aankomst)

Ochtend: 10.30 uur ontbijt

Kennismakingsrondje met persoonlijke doelstellingen: ‘Waarom ben je hier’.

Middag: Wat is imago, kun je dat maken, ben je al “een imago” en zo ja of zo nee… wat is jouw essentie. Wat kom je ‘verkopen”. Hoe werkt Imago bepaling met een eerste schrijfopdracht (je)

Dag 2 (Zondag)

Ochtend: Schrijf oefeningen om een open mind en in een creatieve setting te komen.

Middag: Beginnen aan de eigen song door middel van de door Duncan Laurence ontwikkelde methodiek onder begeleiding van Duncan en een 2e songwriting coach.

Dag 3 (Maandag)

Ochtend: Gastspreker Hessel: Vraagbaak over eigen weg kiezen, het verschil tussen eigenwijs en eigenzinnig en de huidige noodzaak van een netwerk, social media hoe ga je ermee om en hoe denken we over de toekomst?

Workshop: Vocal Essence met masterclass. 

Middag: Opdracht om een klank gerichte song te schrijven.

Dag 4 (Dinsdag)

Ochtend: Eigen invulling. Wandelen, doorschrijven, gesprekken voeren…. Up to You!

Middag vanaf 14:00 uur: Doorschrijven van de song.

Dag 5 (Woensdag)

Ochtend: Vroege wandeling

Duncan laurence over Buma Stemra, Sena, Norma, Eigendomsrecht, platen maatschappijen, labels, je eigen label, wat kunnen wie nog voor je doen? Wat mag je verwachten? Heb je een publisher nodig? Hoe kom je bij een publisher en wat moet je daar doen?

Middag: Schrijf oefeningen en werken aan je song. Afmaken individuele songs voor concert van de avond. Opname van jouw song in de studio van Hessel. Presentatie pitch voorbereiden van ieder individu. Wie ben ik, wat kom ik brengen.

Avond: Film.

Dag 6 (Donderdag, Dag van het optreden)

Ochtend en middag: De dag van het optreden. de laatste voorbereidingen, opnames, finetunen. Nodig je familie en vrienden uit te komen kijken. (Slaapplaatsen kun je boeken bij o.a. Arjens Plak naast het restaurant van Hessel. 

Avond: Optreden

Dag 7 (Vrijdag, Naar huis)

ONZE COACHES

Robin van Beek staat al vanaf zijn 10e levensjaar op het podium, en heeft ervaring met zowel klassiek, pop als rockzang. Hij heeft als vocalist aan verschillende nationale en internationale theatertours meegedaan. Één van de hoogtepunten was de rol van Freddy Mercury in de Rockopera Barcelona. Met deze show tourde Robin, samen met het internationaal gerespecteerde Philharmonic Orchestra uit Kiev onder leiding van de Bulgaarse top dirigent Martin Pantaleev, door Europa. De show werd bejubeld door Brian May en Peter Freestone (De manager van Freddie). Naast zijn actieve cariere schrijft Robin veel songs in opdracht en heeft zelf een theater tour gedaan met zijn eigen Nederlandstalige repertoire.

Robin is onder meer vocal coach bij Joop van den Ende Musical Producties (Stage Entertainment), coach voor team Ali-B bij The Voice Of Holland, en vocal coach van Mr. Propz, die met ‘Waves’ en ‘I know what it feels like’ Europese top 3 hits scoorde. Bovendien werkte hij uit naam van Vocal Center met vele nationale en internationale artiesten, waaronder onze eigen Laura Jansen als 1 van de 6 internationale wereldsterren, die hij allemaal heeft gecoached tijdens de 2013/14 Intense Worldtour van nr.1 DJ Armin van Buuren. Één van de vocalisten was Trevor Guthrie van de wereldhit “This is what it feels like” Sinds einde 2015 wordt Robin ook vaak gevraagd voor een zgn. inspirational speech voor managers en CEO’s van grote en middelgrote bedrijven. Robin is als coach ook betrokken bij de carrières van o.a. André Hazes, Nielson, Ronnie Flex en Romy Monteiro. Zijn visie op ondernemen inspireert deze mensen om nieuwe wegen te gaan en op een andere manier te kijken naar situaties op het werk. Als liedjesschrijver heeft Robin 2 eigen albums gemaakt en schreef voor diverse artiesten.

Nils Westerhoff is naast vocal coach ook songwriter, zanger, gitarist en neemt onze songs ook op. Nils kan je ook tijdens het eindoptreden begeleiden. Afgestudeerd aan het conservatorium in Enschede besloot hij al snel dat zijn bestemming in de muziek een combinatie van optreden en coachen moest worden. Zijn opleiding tot Vocal Center coach heeft hij in 2018 met succes afgerond en coacht in Deventer.

Sing & Songwriting Bootcamp Terschelling 2016.
Sing & Songwriting Bootcamp Terschelling en Italië 2018.

JA, IK MELD ME AAN VOOR de SING & SONGWRITING bootcamp terschelling!

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.