LIEDINTERPRETATIE

Het zingen van een lied is als het vertellen van een verhaal. Wat is de boodschap die je wilt vertellen en hoe breng je dit over op je publiek? De workshop Liedinterpretatie is voor vocalisten die meer willen leren over het interpreteren van een lied, o.a. door dieper in te gaan op de betekenis van de tekst en het gebruik van de muziek.

INHOUD

 • Tekstbehandeling en interpretatie – podiumpresentatie 
 • Gebruik van het lichaam – gebruik van de ruimte
 • Transformatie -gebruik van tegenspel
 • Zangtechniek – dictie – dynamiek

Tijdens de workshop werken we aan een door jou voorbereid lied. Deze kan vanuit meerdere genres komen, zoals musical, pop, kleinkunst, rock of jazz.

Liever privé of met jouw musicalvereniging?

Je kunt ook bij één van onze specialisten een privé sessie boeken.
Verder kunnen we dit onderwerp behandelen met groepen, musical verenigingen, koren en andere formaties. De prijs is dan op aanvraag.

 

INFORMATIE

 • Data:
  Dinsdag 26 juni 2018 van 19.00 – 22:30 uur in Groningen (Jody Bhe)
 • Kosten: € 95,- exclusief btw. (Onder de 21 jaar betaal je geen btw)
 • Max. aantal deelnemers: 6

NB. Na inschrijving kun je tot twee weken voor de workshopdatum kosteloos annuleren. Als je binnen deze twee weken annuleert adviseren we je iemand anders in jouw plaats te laten gaan.

ONZE COACHES

Linda Wagenmakers – Linda zit al vanaf haar 21ste in de showbizz en heeft verschillende grote hoofdrollen gespeeld in musicals voor Stage, Albert Verlinde, Senf Theaterproducties zoals o.a. ‘Miss Saigon’, ‘Spamalot’ en ‘Witches of Eastwick’. Ook heeft zij in grote Arena’s in binnen- en buitenland gestaan voor o.a het Eurovisie songfestival, Musicals in Ahoy, EO jongerendagen en heeft ze een eigen album gemaakt.

Michelle Splietelhof – Michelle heeft jarenlange ervaring als musicalactrice in binnen- en buitenland (o.a. ‘Cats’, ‘Les Misérables’, ‘Der Schuh des Manitu’, ‘Zorro’, ‘Saturday Night Fever’ en ‘Sister Act’). Michelle is voor haar rol in ‘Zorro’ genomineerd voor de Johnny Kraaijkamp Musical Award 2011 voor de categorie: “Beste vrouwelijke bijrol in een grote productie”. Momenteel speelt Michelle de hoofdrol in de RTL Dinnershow ‘Pandora’.

Jody Bhe– Jody heeft jarenlange podiumervaring dat gaat van zingen in haar locale kerk tot aan het spelen in internationale musicals als echte ‘triple-threat’. Zo heeft Jody in de musicalklassieker ‘Miss Saigon’ in Nederland en Zweden gespeeld en meest recentelijk speelde ze de rol van ‘Connie Wong’ in de Broadway-hit ‘A Chorus Line’ dat door heel Nederland tourde. Daarnaast heeft ze in coverbands gezongen en zingt ze op bruiloften en evenementen.

Vincent de Lusenet – Vincent heeft een groot aantal grote en kleine rollen gespeeld in diverse musical-en theaterproducties zoals o.a. The Beauty and the Beast, Honk!, Fame (Engelstalige en Nederlandse), Grease, Footloose, De Sprookjesboom, Peter Pan, Petticoat en The Full Monty. Voor deze laatste mocht hij in 2010 een Johnny Kraaijkamp Musical award in ontvangst nemen in de categorie beste mannelijke bijrol. Als regie assistent is Vincent werkzaam geweest voor de voorstellingen Yab Yum en Jesus Christ Superstar. Tevens is hij werkzaam als casting director en is hij bij een groot aantal theater -en tv-producties betrokken geweest als casting director. Naast theater is Vincent actief als stem-acteur, is hij te zien in diverse televisieseries en commercials en is hij leadzanger van een aantal bands en acts waarmee hij door het land tourt.

Vocal Center coach Linda Wagenmakers in Spamalot
Vocal Center coach Michelle Splietelhof in Saturday Night Fever
Vocal Center coach Jody Bhe in A Chorus Line (Foto: Roy Beusker)
Vocal Center coach Vincent de Lusenet in The Full Monty

ONTMOET ONZE ZANGCOACHES

Wij zijn getraind door Vocal Center en werken met onze Vocal Essence® zang methodiek. Onze passie is om het maximale uit jouw stem te halen.

 

 • Linda Wagenmakers

  Profielfoto Linda Wagenmakers met quotes
  Zangcoach Nijmegen/Arnhem

   

 • Michelle Splietelhof

  Profielfoto Michelle Splietelhof met quotes
  Zangcoach Amsterdam/Utrecht

 • Jody Bhe

  Profielfoto Jody Bhe met quotes
  Zangcoach Groningen/Den Haag

   

 • Vincent de Lusenet

  Profielfoto Vincent de Lusenet met quotes
  Zangcoach Amsterdam

JA, IK SCHRIJF ME IN VOOR DE WORKSHOP LIEDINTERPRETATIE!

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.


CONTACTGEGEVENS

Stichting Vocal Center Nederland
Moerasbos 24
3411 WD Lopik

Dennis Ansems:
E-mail: dennis@vocalcenter.nl
Tel.: 06 – 21 24 43 75

Robin van Beek:
E-mail: robin@vocalcenter.nl