KOOR COACHING NU OOK ONLINE

Op een ontspannen manier wordt er gewerkt aan doelen welke samen met de dirigent zijn vastgesteld. De duur van de koor coaching gaat in overleg, echter met een minimum van 2 uur. Desgewenst geven wij ook tips mee aan de dirigent, zodat tijdens de volgende repetitie de ingeslagen weg kan worden voortgezet. 

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het werken met koren tijdens een koor coaching en voor ons staat centraal dat het een gezellige en natuurlijk leerzame workshop wordt.

Online

Koorzangers! Blijf werken aan je stem!

Nu we geen koorrepetities kunnen bijwonen is dit het moment om je kennis over de stem te vergroten. Jullie gaan bij Vocal Center een cursus zangtechniek te volgen. Vocal Essence is de techniek waar duizenden vocalisten wekelijks heel blij mee zijn. Het is voor zowel amateurs als professionals, is praktisch en het werkt direct.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn: Ademhaling, klankplaatsing, energie, volume, stemonderhoud en vraag en antwoord.

Programma:

60 minuten voor aanvang: De Online meeting is al open voor het testen van de verbinding.

30 minuten voor aanvang: Jouw toegewezen coach sluit zich aan in de meeting. Technische issues oplossen met je aangewezen coach om te zorgen dat iedereen op tijd online is. Via Telefoon of Whatsapp of online.

Start workshop (Lengte ± 2 uur)

10 minuten: Praatje dirigent/ voorzitter

10 minuten: 2 songs met de groep zingen

30 minuten: Koor wordt verdeeld in kleine groepen voor: Deel 1 technische zangworkshop Vocal essence

25 minuten: Virtuele koffie break met 3 songs zingen met dirigent in een gezamenlijke meeting room.

30 minuten: Koor wordt verdeeld in kleine groepen voor: Deel 2 technische zangworkshop Vocal essence

15 minuten 2 songs met dirigent in de gezamenlijke meeting room.

Sociale contact onderhouden.

Het is ook een fijne manier om elkaar te blijven zien. Daarom houden we in een “Virtuele koffie break” een groepsmeeting waarin we uietraard ook gaan zingen met elkaar! Wij regelen de koekjes! (;

Gewoon zingen met je dirigent!

Met behulp van jullie dirigent gaan jullie met z’n allen een aantal songs doen. Uiteraard kan dat helaas niet met audio van jullie stemmen aan want dan gaat het jammer genoeg ongelijk door vertraging op internet. Maar de muziek krijg je via de computer van jullie dirigent. En zingen maar. Zo ben je toch lekker bezig met je stem en zie je elkaar zingen.

In 2 kliks online!

Voor een stabiele verbinding vragen we je Zoom te downloaden want dat is de veiligste manier om mensen snel online te krijgen.
Dat kan gemakkelijk hier: https://zoom.us/download

Wij of iemand van het koor sturen je een app en e-mail met een linkje een ID-meeting nummer en een wachtwoord. Die vul je in en HOP! Je bent online.

 Wat je wel even moet regelen voor een fijne workshop is het volgende.

 • Goede Stabiele WIFI (Directe Internet kabelverbinding is aan te raden)
 • Bij voorkeur een laptop (Ipad of mobiel kan ook) Software zo updated mogelijk
 • Een koptelefoon of een speaker waar je je computer mee verbindt (Kabel of Blue tooth)
 • Je telefoon zodat je vooraf evt. even contact kan hebben met je coach.

We helpen je online te komen via App of bellen.

Omdat het voor velen van jullie nieuw is om online een video-call in te gaan, gaat de coach 30 minuten voor aanvang van de workshop al online in de meeting zodat hij/zij kan zorgen dat je een goede verbinding hebt als de workshop begint. Je kunt zelf al 60 minuten van tevoren in de meeting “Plaatsnemen”. Lukt het niet? Raak vooral niet in paniek maar neem rustig contact op met je coach.

Veel plezier! Team Vocal Center

VOCAL ESSENCE® 

Koor Coaching van Vocal Center houdt in dat het complete koor een 15 minuten durende introductie van de Vocal Essence® Singing Methode met beamer krijgt, waarbij de nadruk wordt gelegd op energie leveren en de keuzes van stemkarakter 1, 2 of 3 . Kun je tot drie tellen? Dan snap je deze methodiek. Er wordt verteld over mogelijkheden en beperkingen van de stem waardoor keuzes makkelijker gemaakt kunnen worden. Dan zo snel mogelijk jullie repertoire onder handen nemen!

Solisten coaching

Ook voor het coachen van solisten binnen het koor ben je bij ons aan het juiste adres. We kunnen dat los van de koorcoaching doen of implementeren in het programma van de avond/dag.

Dirigent

Ook kunnen we desgewenst met de dirigent werken zodat het geleerde na ons bezoek kan worden blijven toegepast.

Wij komen langs

Wij komen graag naar de plek waar er met jullie koor gerepeteerd wordt om met jullie aan de slag te gaan.

We werken graag aan gelijkheid, frisheid, energie en tekstbeleving. Ook specifieke vraagstukken nemen we graag onder handen.

Kosten

De kosten bedragen €300,- exclusief BTW voor een coaching van 2 uur. Een extra uur kost €125,- exclusief BTW. De reiskosten bedragen €0,19/km berekend vanaf de woonplaats van de docent.

ONTMOET ONZE zangCOACHES 

Wij zijn getraind door Vocal Center en werken met onze Vocal Essence® zang methodiek. Onze passie is om het maximale uit jouw stem te halen.

 • Michelle Splietelhof


  Premium zangcoach Alkmaar/Amsterdam/Utrecht/Den Haag

 • Robin van Beek


  Premium zangcoach Amsterdam

 • Nicole van Hulst


  Zangcoach Rotterdam/Den Haag/Zoetermeer

 • Paula Snoeren


  Premium zangcoach Nuenen

 • Marcel Swerissen


  Premium zangcoach Amsterdam/Hoorn

JA, IK WIL MEER WETEN OVER KOORCOACHING!

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we contact met je op.

  Welke datum zou je willen dat we langskomen?


  Maps all Vocal Center Locations