JOUW SONG IN 1 DAG

Onder leiding van singer-songwriter Duncan de Laurence leer je bij de workshop Jouw Song in 1 Dag de basisvaardigheden van het liedjes schrijven.

Net als bij de Vocal Essence methode wordt het vak van singer-songwriter terug gebracht tot de essentie. Er wordt gewerkt aan de hand van een, door Duncan Laurence ontwikkelde, simpele en heldere methodiek voor songwriting die je houvast geeft in je schrijfproces.

Less is more. Waarom moeilijk doen, als het ook makkelijk kan? Geef de songwriter in jou een eerlijke kans. “You can’t start a fire without a spark”. En je komt gegarandeerd thuis met een opzet voor een song!

INHOUD

De workshop Jouw Song in 1 Dag bestaat uit drie delen. In de ochtend leer je elkaar kennen en vertelt Duncan aan de hand van voorbeelden over de methodiek.

Inspiratie versus Transpiratie, De kracht van een goede hookline, Paint your picture, Hoe doen anderen dat, Beter een slecht idee dan geen idee, De kracht van een onverbiddelijke deadline en Pressure Cooking.

In de middag ga je individueel aan de slag, waarbij je door Duncan en eventueel een tweede coach geholpen wordt met het uitwerken van je eerste idee. Na een gezamenlijke luistersessie en feedback werk je wederom verder aan je idee. Na een simpele avondmaaltijd is het tijd om de puntjes op de i te zetten. Er is ruimte voor feedback en je kunt elkaar helpen daar waar nodig is.

In de avond sluiten we af met een ‘Singer-songwriter Café’, waar iedereen zijn of haar liedje speelt. De track wordt eenvoudig opgenomen en je krijgt deze meteen mee als MP3.

INFORMATIE

 • Data:
  Zaterdag 7 april 2018 
  Zaterdag 21 april 2018
  Zaterdag 12 mei 2018
  Zaterdag 26 mei 2018
  Zaterdag 8 september 2018
  Zaterdag 22 september 2018
  Zaterdag 13 oktober 2018
  Zaterdag 27 oktober 2018
 • Locatie: Q-Factory Amsterdam
 • Kosten: €195,- euro excl. btw en incl. demo en avondmaaltijd
 • Aantal deelnemers: 4
 • Tijd: 11:00 tot 21:00 uur

NB: Na inschrijving kun je tot drie weken voor workshop datum kosteloos annuleren.

Onze Coach

Duncan Laurence – Duncan is een muzikale duizendpoot. Naast dat hij zanger is, is hij ook songwriter en producer. Zijn studie op de Rockacademie in combinatie met een intensieve training van Vocal Center zorgen ervoor dat hij klaar is zijn kennis door te geven aan anderen in privé- en groepslessen in Tilburg. Duncan staat midden in de praktijk van de muziekwereld. Hij schrijft voor andere artiesten en werkt aan eigen werk. Hiervoor reist hij regelmatig af naar Londen en Stockholm. Duncan heeft op jonge leeftijd al aardig wat ervaring. Duncan trad twee jaar lang met zijn band op op festivals door heel het land, zong bij televisieprogramma’s (The Voice of Holland) en trad op tijdens radio-uitzendingen (3FM, Radio 538). Authenticiteit, intentie en geloofwaardigheid zijn voor Duncan het belangrijkst.

 • Recensie Klanten Vertellen

ONTMOET ONZE ZANGCOACH

Ik ben getraind door Vocal Center en werk met onze Vocal Essence® zang methodiek. Mijn passie is om het maximale uit jouw stem te halen.

 • Duncan Laurence

  Profielfoto Duncan Laurence met quotes
  Zang/songwriting coach Tilburg en Amsterdam

JA, IK SCHRIJF ME IN VOOR DE WORKSHOP Jouw song in 1 dag!

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.


CONTACTGEGEVENS

Stichting Vocal Center Nederland
Moerasbos 24
3411 WD Lopik

Dennis Ansems:
E-mail: dennis@vocalcenter.nl
Tel.: 06 – 21 24 43 75

Robin van Beek:
E-mail: robin@vocalcenter.nl

VOLG ONS