Zangles Rotterdam

Voor zangles in Rotterdam ben je hier aan het juiste adres. Hier ontdek je je stem en ga je je onzekerheid te lijf! Dat doen we voornamelijk door te werken met liedjes en liever niet met te veel oefeningen. Onze lessen zijn praktijkgericht en doeltreffend en alle niveaus zijn van harte welkom. Vocalisten hebben ervaren dat ze vrijer, voller en energieker klinken na zanglessen van Vocal Center. Wij maken je bewust van de mogelijkheden van jouw stem en zetten jouw stem centraal.

HOE LANG WIL JIJ ZANGLES?

Jij bepaalt hoe lang je privé zangles wilt hebben.

Je kan o.a. kiezen uit 30, 60 of 90 minuten. Wees vooral met 30 minuten voorbereid zodat we meteen efficiënt kunnen werken aan jouw wensen.

Je zou dus de ene week 60 minuten en een volgende keer 30 minuten kunnen komen lessen. We laten dat geheel aan jou.

 

 

Hoe vaak wil jij zangles?

Als vocalist bepaal je zelf de regelmaat en de tijdsduur van de zanglessen waardoor je flexibel bent in je ontwikkelingsplan en -tempo.

Het is natuurlijk mogelijk om privélessen te volgen, maar je kunt ook samen met een vriend of vriendin op zangles komen. Zing je liever samen met een groep, dan kun je met maximaal 6 personen groepszangles komen volgen.

Wil je op meer regelmatige basis les, dan hebben we aantrekkelijke voordeelbundels. Nog steeds alle vrijheid bij het boeken van een les, maar simpelweg voordeliger dan losse lessen.

 

VOORBEREIDING

We vragen je minimaal één song voor te bereiden want dan kunnen we meteen doelgericht aan de slag tijdens de eerste zangles. We werken veel met Youtube en Spotify waar veel instrumentale versies van nummers op te vinden zijn. De meeste van onze coaches kunnen ook werken met bladmuziek, maar instrumentale muziektracks hebben de voorkeur zodat wij volledig de focus kunnen leggen op het geven van een goede zangles. Je kunt een instrumentale versie eventueel ook meenemen op een USB-stick. We nemen de lessen namelijk op zodat je de les altijd nog eens kan terug luisteren en neem daarom altijd een USB-stick mee van minimaal 200 MB. Op deze manier kunnen we de opgenomen les meteen meegeven.

LOCATIE ZANGLES Rotterdam 

Voor zangles in Rotterdam ben je welkom op onze locatie Sound Community, ook wel School of Rock genoemd. Het is een gezellige en muzikale plek omdat er ook andere muzieklessen worden gegeven zoals gitaar- en saxofoonlessen. In 2009 is Sound Community opgericht door slagwerker Alexander Bergmann.

Mocht je met de auto komen dan is het betaald parkeren tot 18:00 uur. Je kan naast het gebouw van Sound Community of beneden op de Oostzeedijk parkeren. Voor het openbaar vervoer kun je met metro A,B en C uitstappen bij halte Oostplein of Gerdesiaweg en dan is het een kleine 5 minuten lopen. Of je neemt tram 21 of 24 en dan uitstappen bij halte Willem Ruyslaan en dan is Sound Community op een steenworp afstand.

Kijk op het kaartje onderaan deze pagina voor het adres.

 • Een kijkje in de keukken

   

   

  Een kijkje in de keuken
   
  September zit er alweer bijna op!
  Onze vocal coaches hebben weer een hoop leuke workshops, zanglessen en koorcoachings gegeven deze maand op onze verschillende locaties.
  Vandaag geven we je een kijkje in de keuken van de Vocal Center vocal coaches!
  IMG_7787

  Coach Nicole van Hulst ging aan de slag met popkoor Prestige in Leiden. “Wat een onwijs leuke groep. Goed gewerkt iedereen!”

   

  21371348_1468632553221282_4176960385298901322_n

  Vocal Center is ook in het Noorden te vinden!

  Coach Marcel Swerissen ging even langs bij open dag van Vocal Center Groningen. Een te gekke lokatie bij Muziek Organisatie Noord. Het ademt muziek ! Jody Bhe en Sonja Snoodijk zijn de Vocal Center coaches die meer uit je stem halen ! #zoujemeermetjestemkunnen?

  junior blog

  We zijn bezig met de voorbereiding van Vocal Center JUNIOR. Speciaal voor jongeren due serieus willen leren zingen en de weg willen leren kennen in de muziek. Like onze Facebook pagina om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

  Vocal Center is vanaf nu ook te vinden in Tilburg! Robin kwam naar het zuiden voor 
een workshop Vocal Essence.
  Vocal Center is vanaf nu ook te vinden in Tilburg! Robin kwam naar het zuiden voor een workshop Vocal Essence.

  "Super toffe en leerzame workshop en methodiek!" Het is altijd zo leuk om de feedback terug te krijgen na een workshop!

  Daarnaast deed Robin een te gekke koorcoaching voor Quintessens in Budel.  "We hebben gewerkt aan energie, balans, kennis van volumes en heel veel plezier gehad!
  Daarnaast deed Robin een te gekke koorcoaching voor Quintessens in Budel.  “We hebben gewerkt aan energie, balans, kennis van volumes en heel veel plezier gehad!
  Ook bij kleine koren halen we het maximale uit het koor en overleggen we de doelen samen met de dirigent!
  Ook bij kleine koren halen we het maximale uit het koor en overleggen we de doelen samen met de dirigent!
  IMG_7786

   

  Coach Duncan Laurence : “Een super geslaagde “Jouw song in 1 Dag” met deze toppers! Keep on writing! 

   

  Vincent De Lusenet :Vocal Center geeft niet alleen coaching aan zangers maar eigenlijk aan iedereen die zijn stem gebruikt! Dus ook aan acteurs! Vandaag stem training geven aan een stel jonge ambitieuze acteurs die te maken hebben met vocaal complexe en stembelastende teksten…..met natuurlijk mijn fantastische JBL Extreme box as my best friend! How I love grouplessons! 

  Image Title
  image1

   

  Duncan Laurence stond ook samen met coach Chantal van Brummelen op de zondagsmarkt de Dwalerij Vocal Center Tilburg te promoten. 

  Image Title
  Vocal Center verzorgt de coaching voor André Hazes in voorbereiding voor zijn concerten in Ahoy op 13 en 14 september.
  Vocal Center verzorgt de coaching voor André Hazes in voorbereiding voor zijn concerten in Ahoy op 13 en 14 september.
 • Kopie van whyblog

  Droom je ervan dat je kunt zingen?

   

  Droom je ervan dat je kunt zingen?

  Iedereen vergeet het wel eens; genieten van het leven en je dromen volgen. Het klinkt idealistisch, maar in mijn voormalige werk als verpleegkundige heb ik de meest zieke mensen gezien. Ik heb iemands vader, moeder of kind ziek zien worden. Ik heb medische wonderen zien gebeuren en mensen zien sterven. Dromen zijn er om te volgen en niet om te vergeten.

  Mijn droom is zingen

  Mijn droom is altijd zingen geweest. Ik voelde me op het podium superfijn. Mensen deden er weleens lacherig om. “Hij kan leuk zingen, maar een prof worden kan hij niet”.  Ik ben het bijna zelf gaan geloven.

  vocal achtergrond

  Heesheid

  Ik zong meerdere malen per week in mijn toenmalige band en was continu hees. Ik heb zelfs de handdoek in de ring gegooid. Oververmoeid, altijd schor en waardeloze tips van zangdocenten waar ik niets mee kon.

  Docenten die mij niet begrepen

  Zangleraren vertelden me over het door je buik ademen, ademsteun vanuit je flanken, touwtje naar de hemel, dat ik veel thee met honing moest drinken en drop moest eten. Muzikanten vertelden mij dat ik gewoon een borrel moest nemen. Allemaal goed bedoeld, maar niets werkte.

  whyblog

  Vocal Center maakte mijn droom werkelijkheid
  Ik kwam in aanraking met Vocal Center. Ik voelde me serieus genomen als vocalist. Het ging er voor het eerst om wat IK als vocalist wilde en mooi vond. Ik merkte dat ik stappen maakte richting mijn doel en kon me op zanggebied meten met de professionele zangers. Ik leerde ik mijn stem van laag tot hoog kennen.

  Mogelijkheden zoeken

  Het mooiste vind ik dat er bij Vocal Center niet gedacht wordt in beperkingen, maar in mogelijkheden. Ik leerde Vocal Essence® kennen en leerde verschillende soorten sounds maken op een gezonde manier. Wat ik wilde was prof worden en dat is gelukt. Sterker nog, ik startte de opleiding bij Vocal Center tot Vocal Center coach! Ik heb geleerd de focus te hebben op gezond zingen: niet meer hees zijn en alles er uit halen.

  Image Title

  Ik ben de lachende derde

  Ik geef nu zangles, zangworkshops en vocal coaching, verzorg energieke koorcoachings door het hele land, ben zelfs opleider binnen Vocal Center en ik voel een glimlach opkomen als ik denk aan de mensen die niet geloofden dat ik dit zou kunnen. Ik ben de leadzanger van Melrose, een top segment partyband waar ik ruim 3 uur volle bak durf te gaan zonder hees te worden.

  Het is me gelukt! Ik leef mijn droom!

  Mijn drijfveer zijn mijn vocalisten

  Ik geloof erin, bij elke leerling opnieuw. Ik zet alles op alles om ook hun doelen te behalen. Van een nieuwe sound tot het behalen van hoge noten; van hardrock tot musical. Het mooiste is als ik het binnen een uurtje voor elkaar krijg.

   

  Image Title

  Laat je niet gek maken. Je kan meer dan je denkt!

  Ga zanglessen volgen bij Vocal Center. Als je een droom hebt kan niemand je tegen houden, hooguit jijzelf.

  Marcel Swerissen
  Zangcoach bij Vocal Center in Amsterdam en Hoorn

   

 •  

 • Vijf redenen om te gaan zingen

   

   

  Kopie van Een gezond en muzikaal 2018 voor jullie allemaal
   

  Het lijkt me geweldig om te kunnen zingen 

  In mijn dagelijkse “normale” leven wordt me steeds meer duidelijk dat veel mensen graag zouden willen zingen, maar zelf de conclusie hebben getrokken dat ze dat niet kunnen en nooit zouden kunnen. Maar waarom denkt men dat eigenlijk?

   

   Mijn inziens door:
  • Schaamte
  • onderschatting van eigen kunnen
  • en een te hoge verwachting / doelstelling

  Ga je tennissen of zingen

  Laat me een vergelijking maken.

  Legio mensen gaan wekelijks sporten en doen dat omdat ze het leuk vinden. Niks meer en niks minder. Hun doelstelling is dus niet om geld te verdienen met sporten of volle stadions te trekken maar om een leuke avond hebben en binnen hun mogelijkheden zo goed mogelijk te presteren

   

  Ik ga zelf meerdere keren per jaar golfen en kan het nog steeds niet echt goed, ondanks te gekke lessen van een golf pro. Maar het is voor mij heerlijk om te doen. Dus als ik een enorme afzwaaier sla, kijk ik mijn pro aan, krijg een glimlach om mijn mond en sla een nieuwe bal. Mijn doelstelling is dus niet om ooit Tiger Woods zijn records te breken. Ik wil gewoon lekker bezig zijn met iets wat ik leuk vind. Geen pretenties, no worries.

  Geen hoge lat, geen zorgen

  Ik ga zelf meerdere keren per jaar golfen en kan het nog steeds niet echt goed, ondanks te gekke lessen van een golf pro. Maar het is voor mij heerlijk om te doen. Dus als ik een enorme afzwaaier sla, kijk ik mijn pro aan, krijg een glimlach om mijn mond en sla een nieuwe bal. Mijn doelstelling is dus niet om ooit Tiger Woods zijn records te breken. Ik wil gewoon lekker bezig zijn met iets wat ik leuk vind. Geen pretenties, no worries.

   

  Zingen is gewoon FUN! Het geeft je de kans lekker met je lijf bezig te zijn , muziek te maken en jezelf en je grenzen te verkennen.

  Vijf redenen om zangles te nemen:
  1. Omdat je van muziek houdt.
  2. Omdat je zingen in de auto of de douche doet heel leuk vindt.
  3. Omdat je altijd al hebt willen weten of je het zou kunnen met de juiste begeleiding.
  4. Omdat je muziek en muziek maken als een uitlaatklep ziet.
  5. Omdat je al heel lang zelf je teksten of je bedachte melodieën op wil nemen.

   

  Geef jezelf een kans!

  Zoek een docent in de buurt. Wees je bewust dat je docent ook open moet staan voor jou doelstelling. “Gewoon lekker bezig zijn met muziek en je lichaam” en ga het doen!

  Natuurlijk geven wij binnen Vocal Center les aan profs en semi profs maar ook de Hobbyist is meer dan welkom en wellicht stelt die hobbyist zijn doelstelling wel bij als hij of zij zichzelf de kans gunt je stem tot ontplooiing te laten komen. Bij ons weet je wel dat je les krijgt van een coach die geen oordeel velt, smaak kan uitschakelen en geheel in dienst van de vocalist de les geeft.

  Wat kunnen we voor je doen” Dat is de rode draad door onze lessen!

  zingen is fun 1

  Hou je niet van individuele lessen? Zoek naar koren, daar kan je ook snel de eerste stappen zetten in een groep. Er zijn in ieder dorp koren dus dat moet lukken. In steden zijn vaak meerdere koren in verschillende stijlen. Klassiek, pop, gospel, a-capella enz.

  Image Title

   

   

  Zingen is gewoon leuk om te doen!

  Je bent met muziek en je lichaam bezig en je verlegt grenzen.

   

   

   

  Veel plezier!

  Robin van Beek

  https://www.vocalcenter.nl

 • Op reis en zingen! (zonder oproep plekken) (2)
  Op zaterdag 18 november 2017 kwamen zes  vocalisten naar Terschelling voor onze Vocal Center Sing & Songwriting Bootcamp. Een all-inclusive weekje songwriting, zingen, zangtechniek voor beginnende songwriters en licht gevorderden. Er waren zowel totaal onervaren deelnemers en mensen die al eens iets hadden geschreven.

  Sing en Songwriting Bootcamp 2017

  terschelling7 1

   

  Lokatie: Terschelling bij Hessel van der Kooij.
  De lokale popster van het eiland en zijn dochter Tess van der Kooij. Samen runnen zij Café restaurant ‘De Groene weide’.
  Een legendarische plek op Terschelling waar live muziek hand in hand gaat met top Horeca.
  De aankomst is al een thuiskomen.. welkom muziek!
  Op reis en zingen zonder oproep plekken
  Tijdens deze week gaf zowel Duncan Laurence als Robin van Beek diverse soorten workshops over songwriting, de zakelijke kant van songwriting zoals:  publishing, Buma Stemra, Sena enz. 
  terschellig 3

   

  We gebruikten de faciliteiten van de Second Moon Studio en de woonruimte aan de achterkant van het café als workshop, songwriting plekken.
  Photograph_ a picture painted by the sun without instruction in art. 2
  Er was ook tijd voor ontspanning en veel lol!

   

  terschelling4
  terschelling1

  Janneke Jager over de sing en songwriter bootcamp:

  2017 12 04 PHOTO 00000441
  Maar wat maakte deze week nou zo speciaal? Muziek. Die universele taal waarin iedereen zich kan herkennen en waarin iedereen z´n eigen klank mag hebben. Samen zingen, samen maken, met elkaar op zoek naar je eigen geluid. De hele week meeleven met het groeiproces van ieders liedje, van die eerste prille zinnen tot de uiteindelijke opname in zo´n te gekke profi studio. En dan als slotstuk een avond live optreden waarin iedereen kon shinen zoals al die prachtige persoonlijkheden verdienden.

  Een samenvatting en de referenties van de vocalisten kun je hier op Youtube bekijken.

  MAIL ONS! 

  Vrijblijvende info kun je opvragen bij Robin van Beek. Mail naar robin@vocalcenter.nl

  Volg ons!

   

  Wil je ook een week ondergedompeld in zingen, zang, songwriting en artiest zijn?
   
  Dat kan in Juni 2018 in Noord Italië.
  Singer-Songwriter Bootcamp Italië
   
  En volgend jaar gaan we in November weer naar Terschelling!
  Singer-Songwriter Bootcamp Terschelling

   

Ontmoet onze zangcoach 

Ik ben getraind door Vocal Center en werk met onze Vocal Essence® zang methodiek. Mijn passie is om het maximale uit jouw stem te halen. 

 • Nicole van Hulst


  Zangcoach Rotterdam/Den Haag/Zoetermeer

JA, IK WIL ZANGLES IN ROTTERDAM!

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.