Zangles Maastricht

Voor zangles in Maastricht helpt onze coach je graag verder met het ontdekken van jouw stem. Dat doen we voornamelijk door te werken met liedjes en liever niet met te veel oefeningen. Onze lessen zijn praktijkgericht en zeer doeltreffend. Alle niveaus zijn van harte welkom. Vocalisten hebben ervaren dat ze vrijer, voller en energieker klinken na zanglessen te hebben gevolgd bij Vocal Center. Wij maken je bewust van de mogelijkheden van jouw stem en zetten jouw stem centraal.

HOE LANG WIL JIJ ZANGLES?

Jij bepaalt hoe lang je privé zangles wilt hebben.

Je kan o.a. kiezen uit 30, 60 of 90 minuten. Wees vooral met 30 minuten voorbereid zodat we meteen efficiënt kunnen werken aan jouw wensen.

Je zou dus de ene week 60 minuten en een volgende keer 30 minuten kunnen komen lessen. We laten dat geheel aan jou.

 

Hoe vaak wil jij zangles?

Als vocalist bepaal je zelf de regelmaat en de tijdsduur van de zanglessen waardoor je flexibel bent in je ontwikkelingsplan en -tempo.

Het is natuurlijk mogelijk om privélessen te volgen, maar je kunt ook samen met een vriend of vriendin op zangles komen. Zing je liever samen met een groep, dan kun je met maximaal 6 personen groepszangles komen volgen.

Wil je op meer regelmatige basis les, dan hebben we aantrekkelijke voordeelbundels. Nog steeds alle vrijheid bij het boeken van een les, maar simpelweg voordeliger dan losse lessen.

VOORBEREIDING

We vragen je minimaal één song voor te bereiden want dan kunnen we meteen doelgericht aan de slag tijdens de eerste zangles. We werken veel met Youtube en Spotify waar veel instrumentale versies van nummers op te vinden zijn. De meeste van onze coaches kunnen ook werken met bladmuziek, maar instrumentale muziektracks hebben de voorkeur zodat wij volledig de focus kunnen leggen op het geven van een goede zangles. Je kunt een instrumentale versie eventueel ook meenemen op een USB-stick. We nemen de lessen namelijk op zodat je de les altijd nog eens kan terug luisteren en neem daarom altijd een USB-stick mee van minimaal 200 MB. Op deze manier kunnen we de opgenomen les meteen meegeven.

LOCATIE ZANGLES MAASTRICHT

Zangles in Maastricht wordt gegeven in buurtcentrum ‘De Boeckel’ waar je ook de opnamestudio van Jaime Bongaarts (Redwood Studio) kunt vinden. Mocht je een demo willen opnemen dan kan hij je dus daarbij helpen. De locatie is zowel met de auto als met het ov gemakkelijk te bereiken. Als je met de auto komt dan kun je gratis voor de deur parkeren. Er is ook een bewaakte parkeergarage om de hoek. Mocht je met het ov reizen dan is bushalte Roserije op 2 minuten loopafstand. Verder gaat er om de 10 minuten een bus vanaf het Centraal Station naar deze bushalte en de reistijd bedraagt 10 tot 15 minuten. Je kunt via de hoofdingang naar binnen en vervolgens links de trap af. Daar vind je het lokaal waar de lessen gegeven worden.

Kijk op het kaartje onderaan deze pagina voor het adres.

 •  

 • Vijf redenen om te gaan zingen

   

   

  Kopie van Een gezond en muzikaal 2018 voor jullie allemaal
   

  Het lijkt me geweldig om te kunnen zingen 

  In mijn dagelijkse “normale” leven wordt me steeds meer duidelijk dat veel mensen graag zouden willen zingen, maar zelf de conclusie hebben getrokken dat ze dat niet kunnen en nooit zouden kunnen. Maar waarom denkt men dat eigenlijk?

   

   Mijn inziens door:
  • Schaamte
  • onderschatting van eigen kunnen
  • en een te hoge verwachting / doelstelling

  Ga je tennissen of zingen

  Laat me een vergelijking maken.

  Legio mensen gaan wekelijks sporten en doen dat omdat ze het leuk vinden. Niks meer en niks minder. Hun doelstelling is dus niet om geld te verdienen met sporten of volle stadions te trekken maar om een leuke avond hebben en binnen hun mogelijkheden zo goed mogelijk te presteren

   

  Ik ga zelf meerdere keren per jaar golfen en kan het nog steeds niet echt goed, ondanks te gekke lessen van een golf pro. Maar het is voor mij heerlijk om te doen. Dus als ik een enorme afzwaaier sla, kijk ik mijn pro aan, krijg een glimlach om mijn mond en sla een nieuwe bal. Mijn doelstelling is dus niet om ooit Tiger Woods zijn records te breken. Ik wil gewoon lekker bezig zijn met iets wat ik leuk vind. Geen pretenties, no worries.

  Geen hoge lat, geen zorgen

  Ik ga zelf meerdere keren per jaar golfen en kan het nog steeds niet echt goed, ondanks te gekke lessen van een golf pro. Maar het is voor mij heerlijk om te doen. Dus als ik een enorme afzwaaier sla, kijk ik mijn pro aan, krijg een glimlach om mijn mond en sla een nieuwe bal. Mijn doelstelling is dus niet om ooit Tiger Woods zijn records te breken. Ik wil gewoon lekker bezig zijn met iets wat ik leuk vind. Geen pretenties, no worries.

   

  Zingen is gewoon FUN! Het geeft je de kans lekker met je lijf bezig te zijn , muziek te maken en jezelf en je grenzen te verkennen.

  Vijf redenen om zangles te nemen:
  1. Omdat je van muziek houdt.
  2. Omdat je zingen in de auto of de douche doet heel leuk vindt.
  3. Omdat je altijd al hebt willen weten of je het zou kunnen met de juiste begeleiding.
  4. Omdat je muziek en muziek maken als een uitlaatklep ziet.
  5. Omdat je al heel lang zelf je teksten of je bedachte melodieën op wil nemen.

   

  Geef jezelf een kans!

  Zoek een docent in de buurt. Wees je bewust dat je docent ook open moet staan voor jou doelstelling. “Gewoon lekker bezig zijn met muziek en je lichaam” en ga het doen!

  Natuurlijk geven wij binnen Vocal Center les aan profs en semi profs maar ook de Hobbyist is meer dan welkom en wellicht stelt die hobbyist zijn doelstelling wel bij als hij of zij zichzelf de kans gunt je stem tot ontplooiing te laten komen. Bij ons weet je wel dat je les krijgt van een coach die geen oordeel velt, smaak kan uitschakelen en geheel in dienst van de vocalist de les geeft.

  Wat kunnen we voor je doen” Dat is de rode draad door onze lessen!

  zingen is fun 1

  Hou je niet van individuele lessen? Zoek naar koren, daar kan je ook snel de eerste stappen zetten in een groep. Er zijn in ieder dorp koren dus dat moet lukken. In steden zijn vaak meerdere koren in verschillende stijlen. Klassiek, pop, gospel, a-capella enz.

  Image Title

   

   

  Zingen is gewoon leuk om te doen!

  Je bent met muziek en je lichaam bezig en je verlegt grenzen.

   

   

   

  Veel plezier!

  Robin van Beek

  https://www.vocalcenter.nl

 • Op reis en zingen! (zonder oproep plekken) (2)
  Op zaterdag 18 november 2017 kwamen zes  vocalisten naar Terschelling voor onze Vocal Center Sing & Songwriting Bootcamp. Een all-inclusive weekje songwriting, zingen, zangtechniek voor beginnende songwriters en licht gevorderden. Er waren zowel totaal onervaren deelnemers en mensen die al eens iets hadden geschreven.

  Sing en Songwriting Bootcamp 2017

  terschelling7 1

   

  Lokatie: Terschelling bij Hessel van der Kooij.
  De lokale popster van het eiland en zijn dochter Tess van der Kooij. Samen runnen zij Café restaurant ‘De Groene weide’.
  Een legendarische plek op Terschelling waar live muziek hand in hand gaat met top Horeca.
  De aankomst is al een thuiskomen.. welkom muziek!
  Op reis en zingen zonder oproep plekken
  Tijdens deze week gaf zowel Duncan Laurence als Robin van Beek diverse soorten workshops over songwriting, de zakelijke kant van songwriting zoals:  publishing, Buma Stemra, Sena enz. 
  terschellig 3

   

  We gebruikten de faciliteiten van de Second Moon Studio en de woonruimte aan de achterkant van het café als workshop, songwriting plekken.
  Photograph_ a picture painted by the sun without instruction in art. 2
  Er was ook tijd voor ontspanning en veel lol!

   

  terschelling4
  terschelling1

  Janneke Jager over de sing en songwriter bootcamp:

  2017 12 04 PHOTO 00000441
  Maar wat maakte deze week nou zo speciaal? Muziek. Die universele taal waarin iedereen zich kan herkennen en waarin iedereen z´n eigen klank mag hebben. Samen zingen, samen maken, met elkaar op zoek naar je eigen geluid. De hele week meeleven met het groeiproces van ieders liedje, van die eerste prille zinnen tot de uiteindelijke opname in zo´n te gekke profi studio. En dan als slotstuk een avond live optreden waarin iedereen kon shinen zoals al die prachtige persoonlijkheden verdienden.

  Een samenvatting en de referenties van de vocalisten kun je hier op Youtube bekijken.

  MAIL ONS! 

  Vrijblijvende info kun je opvragen bij Robin van Beek. Mail naar robin@vocalcenter.nl

  Volg ons!

   

  Wil je ook een week ondergedompeld in zingen, zang, songwriting en artiest zijn?
   
  Dat kan in Juni 2018 in Noord Italië.
  Singer-Songwriter Bootcamp Italië
   
  En volgend jaar gaan we in November weer naar Terschelling!
  Singer-Songwriter Bootcamp Terschelling

   

 • The Beechtown Bella 3
  “Hey Robin, hoe gaat het met je album? Wanneer is de release en kan ik al wat horen? Lang geleden man, dat ik je heb horen zingen. Met wie ga je werken en wat is je doel eigenlijk met het album? Wil je weer gaan optreden of heb je een ander doel.”
  Zo, als ik in deze blog deze vragen allemaal kan beantwoorden dan ben ik goed bezig!
  Ik ben inderdaad weer begonnen met schrijven. Ik heb mijn focus de afgelopen 7 jaar op het coachen gehad en het opzetten van ons bedrijf Vocal Center. Ik heb heel veel artiesten mogen helpen met hun vraagstukken. Mijn ervaring als artiest in de afgelopen bijna 34 jaar hebben me daar enorm bij geholpen. Ik ben wel blij met de manier waarop mijn leven loopt. Van beginnend, niets wetend jochie in Boskoop, met een bandje naar Zuid- Frankrijk tot de coach van artiesten in de grootste zalen van NL en reizend over de wereld.Mijn ervaring gebruikend en vooral common sense blijven inzetten, niets denken te weten en leren van iedereen die je ontmoet.Inmiddels is mijn bedrijf gevestigd, met 20 coaches in Nederland en dit jaar groeiend naar ruim 30 coaches. We doen iets goed mogen we wel zeggen.
  Ik ben inderdaad weer begonnen met schrijven. Ik heb mijn focus de afgelopen 7 jaar op het coachen gehad en het opzetten van ons bedrijf Vocal Center. Ik heb heel veel artiesten mogen helpen met hun vraagstukken. Mijn ervaring als artiest in de afgelopen bijna 34 jaar hebben me daar enorm bij geholpen. Ik ben wel blij met de manier waarop mijn leven loopt. Van beginnend, niets wetend jochie in Boskoop, met een bandje naar Zuid- Frankrijk tot de coach van artiesten in de grootste zalen van NL en reizend over de wereld.Mijn ervaring gebruikend en vooral common sense blijven inzetten, niets denken te weten en leren van iedereen die je ontmoet.Inmiddels is mijn bedrijf gevestigd, met 20 coaches in Nederland en dit jaar groeiend naar ruim 30 coaches. We doen iets goed mogen we wel zeggen.

   

  Stel de juiste vraag aan de juiste persoon

  Ik heb de eigenschap anders naar dingen te kijken. Ik benader problemen, hoe groot ze ook zijn, op een eenvoudige manier. Probeer door de juiste vragen te stellen te achterhalen of het probleem eenvoudig is op te lossen.

  Is het niet op te lossen? Dan steek ik er geen tijd in. Dan blijkt dat bijna alle problemen in de wereld worden veroorzaakt door het Ego. Door trots, onbuigzaamheid en onverdraagzaamheid. Ja, zelf de allergrootste wereldproblematiek is vaak terug te brengen tot het Ego van slechts 1 persoon of een collectief dat niet wil wijken.

   

  Neem nu de plastic soep. Er is een oplossing voor.
Wel een hele dure, maar er is meer dan genoeg geld in de wereld bij die 2% van de rijksten die 90% van het geld 
beheren om dat te regelen. Maar het hebberige Ego wil dat niet. Vooral niets weggeven als het niets voor jezelf oplevert. Zagen ze maar dat ze iedereen inclusief zichzelf en hun nalatenschap een toekomst geven. 
  Neem nu de plastic soep. Er is een oplossing voor. Wel een hele dure, maar er is meer dan genoeg geld in de wereld bij die 2% van de rijksten die 90% van het geld beheren om dat te regelen. Maar het hebberige Ego wil dat niet. Vooral niets weggeven als het niets voor jezelf oplevert. Zagen ze maar dat ze iedereen inclusief zichzelf en hun nalatenschap een toekomst geven. 

  Dit meisje, Greta Tunberg, heeft dat prachtig omschreven:

  “It is the sufferings of the many, which pays for the luxury of the few”

  Blijven hangen in het verleden

  Mensen onthouden wat ze van je hebben meegekregen in de tijd dat je in hun omgeving was. Even de media weggelaten, want daar heb je nog minder een idee met wie je te maken hebt. Mensen oordelen graag en trekken conclusies niet gebaseerd op het heden, maar omdat de een tegen de ander zegt, wat de ander weer tegen die ene had gezegd…Kortom, we praten elkaar na als papegaaien en dat doen we ook nog erg slecht.

  Een verhaal is bij het mondeling overbrengen na 5 personen al een totaal ander verhaal. Je kunt dus eigenlijk alleen maar afgaan op wie iemand is als je het zelf ervaart, voelt en daaruit je mening maakt. En zelfs dan kan je ernaast zitten. Het Ego trekt gewoonweg veel te snel conclusies omdat het kan.

  Opnieuw kijken naar dingen is wat ik steeds doe. Niemand veroordelen maar begrip proberen op te brengen. Ook voor de mensen die onze democratie proberen te ondermijnen. Zij hebben hun eigen waarheid. Vinden ons arrogant en vinden het oneerlijk verdeeld. Ik begrijp dat wel. Wij gooien deuren dicht omdat we bang zijn dat we geen 3 keer maar nog maar 2 keer op vakantie kunnen.


  Is dat echt uit te leggen dan? Opgeven van je luxe en wat meer delen is iets wat het Ego niet trekt. Het vraagt een groot persoon om dat echt te kunnen. Je hoeft niet alles weg te geven maar een klein iets meer delen zodat anderen ook kunnen genieten van de wereld i.p.v. een dagelijks gevecht om te overleven.


  Het lijkt me wel op z’n plek en een mooie start om dat meisje van 15 jaar uit Zweden, Greta Tunberg, tegemoet te komen.

  Ego 2

  Ego-loos schrijven.

  Ok, terug naar het album. Ik ben bezig dit album mijn levenswerk te maken. Oftewel, de verhalen die ik vertel, die ik in mijn brein heb verzameld die komen er nu in volle vaart uit.

  Inmiddels ben ik samen met andere schrijvers, 5 maanden aan het maken, opnemen, demo’s inzingen, sparren, schrappen en schrijven en nu staat de teller op 25 liedjes.

  Ook hier is het een gevecht met het ego want, als je iets hebt gemaakt denk je dat het precies klopt.

  Maar zo blijkt, als ik ernaar laat kijken door andere mensen, met een grote gave voor woorden en compositie, dat het aan alle kanten rammelt. En als zij hun ding doen, worden de songs veel beter. Maar mijn Ego vindt het soms heel moeilijk los te laten waar ik zo hard op heb gezwoegd. Maar ik laat het toe, tegen mijn stroom in en dat levert zulke mooie dingen op! 

  Niet alleen de songs… die zijn het gevolg van fantastische nieuwe samenwerkingen. Vrees niet, ik blijf waakzaam over de eigenheid van mijn liedjes.

  Dat is dus het mooie, dat zijn de mensen met wie ik nu mag werken dus ook. Waakzaam over mijn eigenheid. Dat is voor hun ook een lastig pakket lijkt me. Ook zij hebben een sterke mening over wat mooi is en wat niet.

  Concessies doen we alleen in het voordeel van het liedje en het verhaal, daar komt het op neer. Volledig Ego-loos dus.

  Een groter doel

  Ik leef mijn leven zoals het komt. En probeer zo goed mogelijk te zijn voor de mensen om me heen. Ik leer elke dag van Eckhart Tolle die mij de kracht van het NU bijbrengt. En ik zoek naar manieren om dit album een beetje te laten bijdragen aan een nieuwe wereld, samen met Greta Tunberg wil ook ik dat we zorgen dat we als collectief anders gaan denken en gaan creëren en in gaan zien dat de bende die de mensheid heeft gemaakt te fixen is, als we echt willen.

  “Realize deeply that the present moment is all you have. Make the NOW the primary focus of your life.” -Eckhart Tolle, The Power of Now_ A Guide to Spiritual Enlightenment

  Het begint met een collectieve gedachte verandering. Een verandering waarin we inzien dat geld gif is maar dat we het kunnen ombouwen tot de redding van de toekomst van onze kinderen. Het draait voor altijd en eeuwig om respect, begrip, liefde en waardering. Als we dat kunnen terugvinden en overbrengen op anderen duurt het maximaal 2 generaties voordat het weer op orde is hier.

  Robin.

  Volg Robin op Facebook

 • inzingen blog (2)

  Het is een regelmatig terugkomende vraag in onze zanglessen,  koorcoachings en groepslessen.

   Heeft inzingen nu wel of geen nut?

  Vocal essence® is gebaseerd op praktische ervaringen van coaches die zelf intensief hebben opgetreden.
  Ook binnen het team van onze specialisten zijn de meningen verdeeld over inzingen. De één deed het wel de andere nooit. Dat heeft mij, als oprichter van Vocal Center, aan het denken gezet. Laat ik het uitleggen volgens de visie van ons 20 koppig tellende team van Vocal Center coaches. Deze coaches geven in verschillende steden les en zijn door ons intern getraind om het maximale uit een spreek of zangstem te halen.

  Inzingen is niet voor iedereen nodig.

  Inzingen is bedoeld om de stem “los” te maken. Wat in onze ogen daarmee wordt bedoeld is dat de spieren die rondom de stem de boel aansturen zo soepel en flexibel mogelijk moeten zijn. Wat we ons binnen Vocal Center hebben afgevraagd is… zijn de spieren dan per definitie “NIET LOS” voordat we gaan zingen? Dat lijkt ons niet…

  Er zijn 2 groepen:

   

  Groep 1: Met spierspanning, inzingen kan nuttig zijn.
  Mensen die in het dagelijks leven hun stem niet 100% gezond gebruiken en daardoor spierspanning ervaren in de keel kunnen wel degelijk baat hebben bij de JUISTE inzing oefeningen. Omdat we bijna allemaal met onze mond open slapen zijn de slijmvliezen van de stembanden meestal een beetje uitgedroogd en hebben we even wat tijd nodig weer op gang te komen om de juiste vochthuishouding te krijgen. Dat wordt van binnen uit geregeld door je lichaam. Het drinken van allerlei drankjes zoals thee met honing, gember en noem maar op,  zal daarbij niet direct helpen aangezien de stembanden in de luchtpijp gesitueerd zijn en niet in de slokdarm. Het is goed om te drinken, maar je lichaam heeft even tijd nodig dat vocht uiteindelijk bij je slijmvliezen en dus je stembanden te krijgen. Lauw water werkt het snelst omdat je lichaam dat niet meer hoeft op te warmen voordat het verwerkt kan worden.
  Door oefeningen te gebruiken waarbij het lichaam ‘Gezond stemgebruik’ constateert zullen de gespannen spiertjes zich gaan ontspannen. En dan is de stem “los” dat kun je doen door de juiste relaxte oefeningen te zingen maar ook door te Bubbelen en te vernevelen. 

  Groep 2: Zonder spierspanning, inzingen heeft weinig zin.
  Mensen die in het dagelijks leven hun instrument 100% gezond gebruiken zullen geen baat hebben bij inzingen. De spieren zijn dan al los en dat is wat we willen bereiken… dat is dan dus al bereikt zou je kunnen zeggen. Voor die mensen is het nut van inzingen meestal volledig onduidelijk. Behalve als men moeite heeft de focus te vinden. Dan kan inzingen gebruikt worden om deze focus te creëren.
  Het is dus belangrijk ongezond stemgebruik waar te nemen en in staat zijn het te verhelpen. De vraag is dan: Wat is ongezond gebruik en hoe weet je het als je iets verkeerd doet? Denk aan bijvoorbeeld overbelasting door vermoeidheid, overbelasting door een onvolledige techniek, allergie, uitgedroogde slijmvliezen door met open mond te slapen of airco’s, hoesten, verkoudheid, het inademen van chemische stof, hooikoorts.

  Meestal uit het zich als eerste door een hees geluid, een ‘vast’ gevoel en/of pijn verlies van bereik, krop in de keel, niet kunnen wegslikken, veel slijm, verlies van volume en het ervaren van spierspanning.

   

   

  Je lichaam kent geen verschil tussen. Compleet dronken je stem helemaal kapot schreeuwen, aan de bar van een Amsterdamse kroeg of een verkoudheid. Beide zijn ongezond voor je stem en dus reden om de spieren rondom je stem aan te spannen. Dat doet je lichaam om te zorgen dat je je stem niet helemaal kapot maakt. Je lichaam probeert je te beschermen door de boel  “vast te zetten”. Het gevolg is dan meestal heesheid. De bedoeling van je lichaam is dat degene die dat ervaart, stopt met waar hij mee bezig is. De eerste heesheid is in 99% van de gevallen te danken aan spierspanning, en niet direct aan de slijmvliezen van je stembanden.

   

  Hoe keer je dat om?

  Door gezond stemgebruik. Door klanken te maken die geen belasting opleveren. Door geen signaal naar je hersenen sturen van stress maar signalen van controle en vertrouwen. Het is dus ook een mentaal spel omdat stress spanning oplevert. Het is een beetje de kip en het ei verhaal… wie was er eerst.. de stress of de heesheid… of kreeg je door overbelasting en verkeerd stemgebruik heesheid en kwam toen ook de stress er nog bij.

   

  Inzingen werkt :

  • alleen als er vooraf een bepaalde vorm van spanning is bij de vocalist.
  • alleen als je oefeningen doet die gezond zijn en geen druk en stress opleveren.
  • het beste als de vocalist weet wat gezond stemgebruik is.
  • alleen als de vocal coach of MD het principe van de werking van de stem kent.
  • als de vocalist even tijd nodig heeft om zich te kunnen focussen op zijn optreden. (Mentaal)

  Inzingen werkt niet :

  • als men geen gezonde oefeningen doet.
  • als de vocalist tijdens het inzingen grenzen probeert te verleggen.
  • als met een slechte techniek wordt gewerkt.
  • als de MD of coach zelf niet weet hoe het instrument echt werkt.

  Inzingen hoeft niet :

  als de vocalist een ontspannen instrument heeft en mentaal klaar is voor de klus.

   

   

  Bubbelen (Lax Vox) werkt altijd tegen de spierspanning. Door met een speciaal rietje in water de juiste oefeningen te doen komen de spieren rondom de stem in een ontspannen toestand waardoor zingen makkelijker wordt en beginnende heesheid als sneeuw voor de zon verdwijnt. NOTE:  Als je daarna meteen gaat overbelasten is die spierspanning ook heel snel weer terug.

  Naast veel bekende en minder bekende artiesten die we, individueel zangles geven, coachen we ook voor grote producties en helpen we koren in een koorcoaching. We komen wel eens (lees te vaak) tegen dat voorafgaand aan een optreden de MD (Musical Director) of koordirigent dramatisch gaat inzingen met de groep. Er worden dan klanken gebruikt die slecht zijn voor de stem en vaak wordt het extreem hoog doorgevoerd en te hard gezongen. Iedereen is dan zgn. aangezongen na het inzingen. In onze ogen is dat volledig het doel voorbij. Spierspanning is dan juist opgebouwd terwijl het doel van inzingen het tegenovergestelde is.

  Als je met die groep 10 minuten zou bubbelen op de juiste manier bereik je veel meer ontspanning bij de hele club en kan iedereen “los” aan zijn optreden beginnen.

   

   

  Hopelijk hebben we je zo wat duidelijkheid gegeven over inzingen en bij vragen mag je ons altijd mailen!

  info@vocalcenter.nl 
  Robin van Beek
  Oprichter Vocal Center Nederland
  Vocal Center Coach

ONTMOET ONZE ZANGCOACH 

Ik ben getraind door Vocal Center en werk met onze Vocal Essence® zang methodiek. Mijn passie is om het maximale uit jouw stem te halen. 

 • Iris Goessens


  Zangcoach Maastricht

JA, IK WIL ZANGLES IN MAASTRICHT!

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.