Zangles Hoogerheide?

Zangles in Hoogerheide wordt gegeven aan vocalisten van alle niveaus. In onze zanglessen zijn we vooral veel aan het zingen en leer je al zingend over de werking van de stem en hoe jij het maximale uit je stem kunt halen. Iedere zangles is voor ons maatwerk en jij bent degene die bepaalt waar je aan wilt werken. Vocalisten hebben ervaren dat ze vrijer, voller en energieker klinken na zanglessen van Vocal Center. Wij maken je bewust van de mogelijkheden van jouw stem en zetten jouw stem centraal.

HOE LANG WIL JIJ ZANGLES?

Jij bepaalt hoe lang je privé zangles wilt hebben.

Je kan o.a. kiezen uit 30, 60 of 90 minuten. Wees vooral met 30 minuten voorbereid zodat we meteen efficiënt kunnen werken aan jouw wensen.

Je zou dus de ene week 60 minuten en een volgende keer 30 minuten kunnen komen lessen. We laten dat geheel aan jou.

 

Hoe vaak wil jij zangles?

Als vocalist bepaal je zelf de regelmaat en de tijdsduur van de zanglessen waardoor je flexibel bent in je ontwikkelingsplan en -tempo.

Het is natuurlijk mogelijk om privélessen te volgen, maar je kunt ook samen met een vriend of vriendin op zangles komen. Zing je liever samen met een groep, dan kun je met maximaal 6 personen groepszangles komen volgen.

Wil je op meer regelmatige basis les, dan hebben we aantrekkelijke voordeelbundels. Nog steeds alle vrijheid bij het boeken van een les, maar simpelweg voordeliger dan losse lessen.

VOORBEREIDING

We vragen je minimaal één song voor te bereiden want dan kunnen we meteen doelgericht aan de slag tijdens de eerste zangles. We werken veel met Youtube en Spotify waar veel instrumentale versies van nummers op te vinden zijn. De meeste van onze coaches kunnen ook werken met bladmuziek, maar instrumentale muziektracks hebben de voorkeur zodat wij volledig de focus kunnen leggen op het geven van een goede zangles. Je kunt een instrumentale versie eventueel ook meenemen op een USB-stick. We nemen de lessen namelijk op zodat je de les altijd nog eens kan terug luisteren en neem daarom altijd een USB-stick mee van minimaal 200 MB. Op deze manier kunnen we de opgenomen les meteen meegeven.

LOCATIE ZANGLES HOOGERHEIDE

Zangles in Hoogerheide wordt gegeven in Kloosterhof Multifunctioneel Centrum. Hier zit naast het Gemeentehuis ook alle culturele verenigingen van Hoogerheide, zoals een dansschool, koren en harmonie, met hun muzieklessen. En nu ook zanglessen bij Vocal Center.

Mocht je met de auto komen dan is het slechts 5 minuten rijden vanaf de snelweg en parkeren is gratis. Rondom het gebouw bevinden zich 2 parkeerterreinen. Als je met het ov komt dan is er een bushalte op 5 minuten loopafstand, hier stoppen lijn 104 en 105.

Kijk op het kaartje onderaan deze pagina voor het adres.

 • Trek het naar je toe
  “Hey Robin, hoe gaat het met je album? Wanneer is de release en kan ik al wat horen? Lang geleden man, dat ik je heb horen zingen. Met wie ga je werken en wat is je doel eigenlijk met het album? Wil je weer gaan optreden of heb je een ander doel.”
  Zo, als ik in deze blog deze vragen allemaal kan beantwoorden dan ben ik goed bezig!
  Ik ben inderdaad weer begonnen met schrijven. Ik heb mijn focus de afgelopen 7 jaar op het coachen gehad en het opzetten van ons bedrijf Vocal Center. Ik heb heel veel artiesten mogen helpen met hun vraagstukken. Mijn ervaring als artiest in de afgelopen bijna 34 jaar hebben me daar enorm bij geholpen. Ik ben wel blij met de manier waarop mijn leven loopt. Van beginnend, niets wetend jochie in Boskoop, met een bandje naar Zuid- Frankrijk tot de coach van artiesten in de grootste zalen van NL en reizend over de wereld.Mijn ervaring gebruikend en vooral common sense blijven inzetten, niets denken te weten en leren van iedereen die je ontmoet.Inmiddels is mijn bedrijf gevestigd, met 20 coaches in Nederland en dit jaar groeiend naar ruim 30 coaches. We doen iets goed mogen we wel zeggen.
  Ik ben inderdaad weer begonnen met schrijven. Ik heb mijn focus de afgelopen 7 jaar op het coachen gehad en het opzetten van ons bedrijf Vocal Center. Ik heb heel veel artiesten mogen helpen met hun vraagstukken. Mijn ervaring als artiest in de afgelopen bijna 34 jaar hebben me daar enorm bij geholpen. Ik ben wel blij met de manier waarop mijn leven loopt. Van beginnend, niets wetend jochie in Boskoop, met een bandje naar Zuid- Frankrijk tot de coach van artiesten in de grootste zalen van NL en reizend over de wereld.Mijn ervaring gebruikend en vooral common sense blijven inzetten, niets denken te weten en leren van iedereen die je ontmoet.Inmiddels is mijn bedrijf gevestigd, met 20 coaches in Nederland en dit jaar groeiend naar ruim 30 coaches. We doen iets goed mogen we wel zeggen.

   

  Stel de juiste vraag aan de juiste persoon

  Ik heb de eigenschap anders naar dingen te kijken. Ik benader problemen, hoe groot ze ook zijn, op een eenvoudige manier. Probeer door de juiste vragen te stellen te achterhalen of het probleem eenvoudig is op te lossen.

  Is het niet op te lossen? Dan steek ik er geen tijd in. Dan blijkt dat bijna alle problemen in de wereld worden veroorzaakt door het Ego. Door trots, onbuigzaamheid en onverdraagzaamheid. Ja, zelf de allergrootste wereldproblematiek is vaak terug te brengen tot het Ego van slechts 1 persoon of een collectief dat niet wil wijken.

   

  Neem nu de plastic soep. Er is een oplossing voor.
Wel een hele dure, maar er is meer dan genoeg geld in de wereld bij die 2% van de rijksten die 90% van het geld 
beheren om dat te regelen. Maar het hebberige Ego wil dat niet. Vooral niets weggeven als het niets voor jezelf oplevert. Zagen ze maar dat ze iedereen inclusief zichzelf en hun nalatenschap een toekomst geven. 
  Neem nu de plastic soep. Er is een oplossing voor. Wel een hele dure, maar er is meer dan genoeg geld in de wereld bij die 2% van de rijksten die 90% van het geld beheren om dat te regelen. Maar het hebberige Ego wil dat niet. Vooral niets weggeven als het niets voor jezelf oplevert. Zagen ze maar dat ze iedereen inclusief zichzelf en hun nalatenschap een toekomst geven. 

  Dit meisje, Greta Tunberg, heeft dat prachtig omschreven:

  “It is the sufferings of the many, which pays for the luxury of the few”

  Blijven hangen in het verleden

  Mensen onthouden wat ze van je hebben meegekregen in de tijd dat je in hun omgeving was. Even de media weggelaten, want daar heb je nog minder een idee met wie je te maken hebt. Mensen oordelen graag en trekken conclusies niet gebaseerd op het heden, maar omdat de een tegen de ander zegt, wat de ander weer tegen die ene had gezegd…Kortom, we praten elkaar na als papegaaien en dat doen we ook nog erg slecht.

  Een verhaal is bij het mondeling overbrengen na 5 personen al een totaal ander verhaal. Je kunt dus eigenlijk alleen maar afgaan op wie iemand is als je het zelf ervaart, voelt en daaruit je mening maakt. En zelfs dan kan je ernaast zitten. Het Ego trekt gewoonweg veel te snel conclusies omdat het kan.

  Opnieuw kijken naar dingen is wat ik steeds doe. Niemand veroordelen maar begrip proberen op te brengen. Ook voor de mensen die onze democratie proberen te ondermijnen. Zij hebben hun eigen waarheid. Vinden ons arrogant en vinden het oneerlijk verdeeld. Ik begrijp dat wel. Wij gooien deuren dicht omdat we bang zijn dat we geen 3 keer maar nog maar 2 keer op vakantie kunnen.


  Is dat echt uit te leggen dan? Opgeven van je luxe en wat meer delen is iets wat het Ego niet trekt. Het vraagt een groot persoon om dat echt te kunnen. Je hoeft niet alles weg te geven maar een klein iets meer delen zodat anderen ook kunnen genieten van de wereld i.p.v. een dagelijks gevecht om te overleven.


  Het lijkt me wel op z’n plek en een mooie start om dat meisje van 15 jaar uit Zweden, Greta Tunberg, tegemoet te komen.

  Trek het naar je toe

  Ego-loos schrijven.

  Ok, terug naar het album. Ik ben bezig dit album mijn levenswerk te maken. Oftewel, de verhalen die ik vertel, die ik in mijn brein heb verzameld die komen er nu in volle vaart uit.

  Inmiddels ben ik samen met andere schrijvers, 5 maanden aan het maken, opnemen, demo’s inzingen, sparren, schrappen en schrijven en nu staat de teller op 25 liedjes.

  Ook hier is het een gevecht met het ego want, als je iets hebt gemaakt denk je dat het precies klopt.

  Maar zo blijkt, als ik ernaar laat kijken door andere mensen, met een grote gave voor woorden en compositie, dat het aan alle kanten rammelt. En als zij hun ding doen, worden de songs veel beter. Maar mijn Ego vindt het soms heel moeilijk los te laten waar ik zo hard op heb gezwoegd. Maar ik laat het toe, tegen mijn stroom in en dat levert zulke mooie dingen op! 

  Niet alleen de songs… die zijn het gevolg van fantastische nieuwe samenwerkingen. Vrees niet, ik blijf waakzaam over de eigenheid van mijn liedjes.

  Dat is dus het mooie, dat zijn de mensen met wie ik nu mag werken dus ook. Waakzaam over mijn eigenheid. Dat is voor hun ook een lastig pakket lijkt me. Ook zij hebben een sterke mening over wat mooi is en wat niet.

  Concessies doen we alleen in het voordeel van het liedje en het verhaal, daar komt het op neer. Volledig Ego-loos dus.

  Een groter doel

  Ik leef mijn leven zoals het komt. En probeer zo goed mogelijk te zijn voor de mensen om me heen. Ik leer elke dag van Eckhart Tolle die mij de kracht van het NU bijbrengt. En ik zoek naar manieren om dit album een beetje te laten bijdragen aan een nieuwe wereld, samen met Greta Tunberg wil ook ik dat we zorgen dat we als collectief anders gaan denken en gaan creëren en in gaan zien dat de bende die de mensheid heeft gemaakt te fixen is, als we echt willen.

  Trek het naar je toe

  Het begint met een collectieve gedachte verandering. Een verandering waarin we inzien dat geld gif is maar dat we het kunnen ombouwen tot de redding van de toekomst van onze kinderen. Het draait voor altijd en eeuwig om respect, begrip, liefde en waardering. Als we dat kunnen terugvinden en overbrengen op anderen duurt het maximaal 2 generaties voordat het weer op orde is hier.

  Robin.

  Volg Robin op Facebook

 • Droom je ervan dat je kunt zingen?

  Droom je ervan dat je kunt zingen?

   

  Droom je ervan dat je kunt zingen?

  Iedereen vergeet het wel eens; genieten van het leven en je dromen volgen. Het klinkt idealistisch, maar in mijn voormalige werk als verpleegkundige heb ik de meest zieke mensen gezien. Ik heb iemands vader, moeder of kind ziek zien worden. Ik heb medische wonderen zien gebeuren en mensen zien sterven. Dromen zijn er om te volgen en niet om te vergeten.

  Mijn droom is zingen

  Mijn droom is altijd zingen geweest. Ik voelde me op het podium superfijn. Mensen deden er weleens lacherig om. “Hij kan leuk zingen, maar een prof worden kan hij niet”.  Ik ben het bijna zelf gaan geloven.

  Droom je ervan dat je kunt zingen?

  Heesheid

  Ik zong meerdere malen per week in mijn toenmalige band en was continu hees. Ik heb zelfs de handdoek in de ring gegooid. Oververmoeid, altijd schor en waardeloze tips van zangdocenten waar ik niets mee kon.

  Docenten die mij niet begrepen

  Zangleraren vertelden me over het door je buik ademen, ademsteun vanuit je flanken, touwtje naar de hemel, dat ik veel thee met honing moest drinken en drop moest eten. Muzikanten vertelden mij dat ik gewoon een borrel moest nemen. Allemaal goed bedoeld, maar niets werkte.

  Droom je ervan dat je kunt zingen?

  Vocal Center maakte mijn droom werkelijkheid
  Ik kwam in aanraking met Vocal Center. Ik voelde me serieus genomen als vocalist. Het ging er voor het eerst om wat IK als vocalist wilde en mooi vond. Ik merkte dat ik stappen maakte richting mijn doel en kon me op zanggebied meten met de professionele zangers. Ik leerde ik mijn stem van laag tot hoog kennen.

  Mogelijkheden zoeken

  Het mooiste vind ik dat er bij Vocal Center niet gedacht wordt in beperkingen, maar in mogelijkheden. Ik leerde Vocal Essence® kennen en leerde verschillende soorten sounds maken op een gezonde manier. Wat ik wilde was prof worden en dat is gelukt. Sterker nog, ik startte de opleiding bij Vocal Center tot Vocal Center coach! Ik heb geleerd de focus te hebben op gezond zingen: niet meer hees zijn en alles er uit halen.

  Image Title

  Ik ben de lachende derde

  Ik geef nu zangles, zangworkshops en vocal coaching, verzorg energieke koorcoachings door het hele land, ben zelfs opleider binnen Vocal Center en ik voel een glimlach opkomen als ik denk aan de mensen die niet geloofden dat ik dit zou kunnen. Ik ben de leadzanger van Melrose, een top segment partyband waar ik ruim 3 uur volle bak durf te gaan zonder hees te worden.

  Het is me gelukt! Ik leef mijn droom!

  Mijn drijfveer zijn mijn vocalisten

  Ik geloof erin, bij elke leerling opnieuw. Ik zet alles op alles om ook hun doelen te behalen. Van een nieuwe sound tot het behalen van hoge noten; van hardrock tot musical. Het mooiste is als ik het binnen een uurtje voor elkaar krijg.

   

  Image Title

  Laat je niet gek maken. Je kan meer dan je denkt!

  Ga zanglessen volgen bij Vocal Center. Als je een droom hebt kan niemand je tegen houden, hooguit jijzelf.

  Marcel Swerissen
  Zangcoach bij Vocal Center in Amsterdam en Hoorn

   

ONTMOET ONZE ZANGCOACH

Ik ben getraind door Vocal Center en werk met onze Vocal Essence® zang methodiek. Mijn passie is om het maximale uit jouw stem te halen. 

 • Anoek Dingemans


  Zangcoach Bergen op Zoom/Hoogerheide

JA, IK WIL ZANGLES IN HOOGERHEIDE!

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.