Zangles Bergen Op Zoom?

Zangles in Bergen op Zoom wordt gegeven aan vocalisten van alle niveaus. In onze zanglessen zijn we vooral veel aan het zingen en leer je al zingend over de werking van de stem en hoe jij het maximale uit je stem kunt halen. Iedere zangles is voor ons maatwerk en jij bent degene die bepaalt waar je aan wilt werken. Vocalisten hebben ervaren dat ze vrijer, voller en energieker klinken na zanglessen van Vocal Center. Wij maken je bewust van de mogelijkheden van jouw stem en zetten jouw stem centraal.

HOE LANG WIL JIJ ZANGLES?

Jij bepaalt hoe lang je privé zangles wilt hebben.

Je kan o.a. kiezen uit 30, 60 of 90 minuten. Wees vooral met 30 minuten voorbereid zodat we meteen efficiënt kunnen werken aan jouw wensen.

Je zou dus de ene week 60 minuten en een volgende keer 30 minuten kunnen komen lessen. We laten dat geheel aan jou.

 

 

Hoe vaak wil jij zangles?

Als vocalist bepaal je zelf de regelmaat en de tijdsduur van de zanglessen waardoor je flexibel bent in je ontwikkelingsplan en -tempo.

Het is natuurlijk mogelijk om privélessen te volgen, maar je kunt ook samen met een vriend of vriendin op zangles komen. Zing je liever samen met een groep, dan kun je met maximaal 6 personen groepszangles komen volgen.

Wil je op meer regelmatige basis les, dan hebben we aantrekkelijke voordeelbundels. Nog steeds alle vrijheid bij het boeken van een les, maar simpelweg voordeliger dan losse lessen.

 

VOORBEREIDING

We vragen je minimaal één song voor te bereiden want dan kunnen we meteen doelgericht aan de slag tijdens de eerste zangles. We werken veel met Youtube en Spotify waar veel instrumentale versies van nummers op te vinden zijn. De meeste van onze coaches kunnen ook werken met bladmuziek, maar instrumentale muziektracks hebben de voorkeur zodat wij volledig de focus kunnen leggen op het geven van een goede zangles. Je kunt een instrumentale versie eventueel ook meenemen op een USB-stick. We nemen de lessen namelijk op zodat je de les altijd nog eens kan terug luisteren en neem daarom altijd een USB-stick mee van minimaal 200 MB. Op deze manier kunnen we de opgenomen les meteen meegeven.

LOCATIE ZANGLES BERGEN OP ZOOM

N.B. Tijdens de huidige RIVM maatregelen is het niet mogelijk om les te geven op onze gebruikelijke locatie in Stichting Facilitair Bedrijf.
Vocal Center heeft tijdelijk een andere les-studio voor deze periode, waarin lesgeven volgens de RIVM-regels wel mogelijk is. Het adres is:

Rode Schouw 89, 4661 VG Halsteren.

Vrij parkeren en goed bereikbaar met OV.

 • Een kijkje in de keukken

   

   

  Een kijkje in de keuken
   
  September zit er alweer bijna op!
  Onze vocal coaches hebben weer een hoop leuke workshops, zanglessen en koorcoachings gegeven deze maand op onze verschillende locaties.
  Vandaag geven we je een kijkje in de keuken van de Vocal Center vocal coaches!
  IMG_7787

  Coach Nicole van Hulst ging aan de slag met popkoor Prestige in Leiden. “Wat een onwijs leuke groep. Goed gewerkt iedereen!”

   

  21371348_1468632553221282_4176960385298901322_n

  Vocal Center is ook in het Noorden te vinden!

  Coach Marcel Swerissen ging even langs bij open dag van Vocal Center Groningen. Een te gekke lokatie bij Muziek Organisatie Noord. Het ademt muziek ! Jody Bhe en Sonja Snoodijk zijn de Vocal Center coaches die meer uit je stem halen ! #zoujemeermetjestemkunnen?

  junior blog

  We zijn bezig met de voorbereiding van Vocal Center JUNIOR. Speciaal voor jongeren due serieus willen leren zingen en de weg willen leren kennen in de muziek. Like onze Facebook pagina om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

  Vocal Center is vanaf nu ook te vinden in Tilburg! Robin kwam naar het zuiden voor 
een workshop Vocal Essence.
  Vocal Center is vanaf nu ook te vinden in Tilburg! Robin kwam naar het zuiden voor een workshop Vocal Essence.

  "Super toffe en leerzame workshop en methodiek!" Het is altijd zo leuk om de feedback terug te krijgen na een workshop!

  Daarnaast deed Robin een te gekke koorcoaching voor Quintessens in Budel.  "We hebben gewerkt aan energie, balans, kennis van volumes en heel veel plezier gehad!
  Daarnaast deed Robin een te gekke koorcoaching voor Quintessens in Budel.  “We hebben gewerkt aan energie, balans, kennis van volumes en heel veel plezier gehad!
  Ook bij kleine koren halen we het maximale uit het koor en overleggen we de doelen samen met de dirigent!
  Ook bij kleine koren halen we het maximale uit het koor en overleggen we de doelen samen met de dirigent!
  IMG_7786

   

  Coach Duncan Laurence : “Een super geslaagde “Jouw song in 1 Dag” met deze toppers! Keep on writing! 

   

  Vincent De Lusenet :Vocal Center geeft niet alleen coaching aan zangers maar eigenlijk aan iedereen die zijn stem gebruikt! Dus ook aan acteurs! Vandaag stem training geven aan een stel jonge ambitieuze acteurs die te maken hebben met vocaal complexe en stembelastende teksten…..met natuurlijk mijn fantastische JBL Extreme box as my best friend! How I love grouplessons! 

  Image Title
  image1

   

  Duncan Laurence stond ook samen met coach Chantal van Brummelen op de zondagsmarkt de Dwalerij Vocal Center Tilburg te promoten. 

  Image Title
  Vocal Center verzorgt de coaching voor André Hazes in voorbereiding voor zijn concerten in Ahoy op 13 en 14 september.
  Vocal Center verzorgt de coaching voor André Hazes in voorbereiding voor zijn concerten in Ahoy op 13 en 14 september.
 • inzingen blog (2)

  Het is een regelmatig terugkomende vraag in onze zanglessen,  koorcoachings en groepslessen.

   Heeft inzingen nu wel of geen nut?

  Vocal essence® is gebaseerd op praktische ervaringen van coaches die zelf intensief hebben opgetreden.
  Ook binnen het team van onze specialisten zijn de meningen verdeeld over inzingen. De één deed het wel de andere nooit. Dat heeft mij, als oprichter van Vocal Center, aan het denken gezet. Laat ik het uitleggen volgens de visie van ons 20 koppig tellende team van Vocal Center coaches. Deze coaches geven in verschillende steden les en zijn door ons intern getraind om het maximale uit een spreek of zangstem te halen.

  Inzingen is niet voor iedereen nodig.

  Inzingen is bedoeld om de stem “los” te maken. Wat in onze ogen daarmee wordt bedoeld is dat de spieren die rondom de stem de boel aansturen zo soepel en flexibel mogelijk moeten zijn. Wat we ons binnen Vocal Center hebben afgevraagd is… zijn de spieren dan per definitie “NIET LOS” voordat we gaan zingen? Dat lijkt ons niet…

  Er zijn 2 groepen:

   

  Groep 1: Met spierspanning, inzingen kan nuttig zijn.
  Mensen die in het dagelijks leven hun stem niet 100% gezond gebruiken en daardoor spierspanning ervaren in de keel kunnen wel degelijk baat hebben bij de JUISTE inzing oefeningen. Omdat we bijna allemaal met onze mond open slapen zijn de slijmvliezen van de stembanden meestal een beetje uitgedroogd en hebben we even wat tijd nodig weer op gang te komen om de juiste vochthuishouding te krijgen. Dat wordt van binnen uit geregeld door je lichaam. Het drinken van allerlei drankjes zoals thee met honing, gember en noem maar op,  zal daarbij niet direct helpen aangezien de stembanden in de luchtpijp gesitueerd zijn en niet in de slokdarm. Het is goed om te drinken, maar je lichaam heeft even tijd nodig dat vocht uiteindelijk bij je slijmvliezen en dus je stembanden te krijgen. Lauw water werkt het snelst omdat je lichaam dat niet meer hoeft op te warmen voordat het verwerkt kan worden.
  Door oefeningen te gebruiken waarbij het lichaam ‘Gezond stemgebruik’ constateert zullen de gespannen spiertjes zich gaan ontspannen. En dan is de stem “los” dat kun je doen door de juiste relaxte oefeningen te zingen maar ook door te Bubbelen en te vernevelen. 

  Groep 2: Zonder spierspanning, inzingen heeft weinig zin.
  Mensen die in het dagelijks leven hun instrument 100% gezond gebruiken zullen geen baat hebben bij inzingen. De spieren zijn dan al los en dat is wat we willen bereiken… dat is dan dus al bereikt zou je kunnen zeggen. Voor die mensen is het nut van inzingen meestal volledig onduidelijk. Behalve als men moeite heeft de focus te vinden. Dan kan inzingen gebruikt worden om deze focus te creëren.
  Het is dus belangrijk ongezond stemgebruik waar te nemen en in staat zijn het te verhelpen. De vraag is dan: Wat is ongezond gebruik en hoe weet je het als je iets verkeerd doet? Denk aan bijvoorbeeld overbelasting door vermoeidheid, overbelasting door een onvolledige techniek, allergie, uitgedroogde slijmvliezen door met open mond te slapen of airco’s, hoesten, verkoudheid, het inademen van chemische stof, hooikoorts.

  Meestal uit het zich als eerste door een hees geluid, een ‘vast’ gevoel en/of pijn verlies van bereik, krop in de keel, niet kunnen wegslikken, veel slijm, verlies van volume en het ervaren van spierspanning.

   

   

  Je lichaam kent geen verschil tussen. Compleet dronken je stem helemaal kapot schreeuwen, aan de bar van een Amsterdamse kroeg of een verkoudheid. Beide zijn ongezond voor je stem en dus reden om de spieren rondom je stem aan te spannen. Dat doet je lichaam om te zorgen dat je je stem niet helemaal kapot maakt. Je lichaam probeert je te beschermen door de boel  “vast te zetten”. Het gevolg is dan meestal heesheid. De bedoeling van je lichaam is dat degene die dat ervaart, stopt met waar hij mee bezig is. De eerste heesheid is in 99% van de gevallen te danken aan spierspanning, en niet direct aan de slijmvliezen van je stembanden.

   

  Hoe keer je dat om?

  Door gezond stemgebruik. Door klanken te maken die geen belasting opleveren. Door geen signaal naar je hersenen sturen van stress maar signalen van controle en vertrouwen. Het is dus ook een mentaal spel omdat stress spanning oplevert. Het is een beetje de kip en het ei verhaal… wie was er eerst.. de stress of de heesheid… of kreeg je door overbelasting en verkeerd stemgebruik heesheid en kwam toen ook de stress er nog bij.

   

  Inzingen werkt :

  • alleen als er vooraf een bepaalde vorm van spanning is bij de vocalist.
  • alleen als je oefeningen doet die gezond zijn en geen druk en stress opleveren.
  • het beste als de vocalist weet wat gezond stemgebruik is.
  • alleen als de vocal coach of MD het principe van de werking van de stem kent.
  • als de vocalist even tijd nodig heeft om zich te kunnen focussen op zijn optreden. (Mentaal)

  Inzingen werkt niet :

  • als men geen gezonde oefeningen doet.
  • als de vocalist tijdens het inzingen grenzen probeert te verleggen.
  • als met een slechte techniek wordt gewerkt.
  • als de MD of coach zelf niet weet hoe het instrument echt werkt.

  Inzingen hoeft niet :

  als de vocalist een ontspannen instrument heeft en mentaal klaar is voor de klus.

   

   

  Bubbelen (Lax Vox) werkt altijd tegen de spierspanning. Door met een speciaal rietje in water de juiste oefeningen te doen komen de spieren rondom de stem in een ontspannen toestand waardoor zingen makkelijker wordt en beginnende heesheid als sneeuw voor de zon verdwijnt. NOTE:  Als je daarna meteen gaat overbelasten is die spierspanning ook heel snel weer terug.

  Naast veel bekende en minder bekende artiesten die we, individueel zangles geven, coachen we ook voor grote producties en helpen we koren in een koorcoaching. We komen wel eens (lees te vaak) tegen dat voorafgaand aan een optreden de MD (Musical Director) of koordirigent dramatisch gaat inzingen met de groep. Er worden dan klanken gebruikt die slecht zijn voor de stem en vaak wordt het extreem hoog doorgevoerd en te hard gezongen. Iedereen is dan zgn. aangezongen na het inzingen. In onze ogen is dat volledig het doel voorbij. Spierspanning is dan juist opgebouwd terwijl het doel van inzingen het tegenovergestelde is.

  Als je met die groep 10 minuten zou bubbelen op de juiste manier bereik je veel meer ontspanning bij de hele club en kan iedereen “los” aan zijn optreden beginnen.

   

   

  Hopelijk hebben we je zo wat duidelijkheid gegeven over inzingen en bij vragen mag je ons altijd mailen!

  info@vocalcenter.nl 
  Robin van Beek
  Oprichter Vocal Center Nederland
  Vocal Center Coach

 • Vijf redenen om te gaan zingen

   

   

  Kopie van Een gezond en muzikaal 2018 voor jullie allemaal
   

  Het lijkt me geweldig om te kunnen zingen 

  In mijn dagelijkse “normale” leven wordt me steeds meer duidelijk dat veel mensen graag zouden willen zingen, maar zelf de conclusie hebben getrokken dat ze dat niet kunnen en nooit zouden kunnen. Maar waarom denkt men dat eigenlijk?

   

   Mijn inziens door:
  • Schaamte
  • onderschatting van eigen kunnen
  • en een te hoge verwachting / doelstelling

  Ga je tennissen of zingen

  Laat me een vergelijking maken.

  Legio mensen gaan wekelijks sporten en doen dat omdat ze het leuk vinden. Niks meer en niks minder. Hun doelstelling is dus niet om geld te verdienen met sporten of volle stadions te trekken maar om een leuke avond hebben en binnen hun mogelijkheden zo goed mogelijk te presteren

   

  Ik ga zelf meerdere keren per jaar golfen en kan het nog steeds niet echt goed, ondanks te gekke lessen van een golf pro. Maar het is voor mij heerlijk om te doen. Dus als ik een enorme afzwaaier sla, kijk ik mijn pro aan, krijg een glimlach om mijn mond en sla een nieuwe bal. Mijn doelstelling is dus niet om ooit Tiger Woods zijn records te breken. Ik wil gewoon lekker bezig zijn met iets wat ik leuk vind. Geen pretenties, no worries.

  Geen hoge lat, geen zorgen

  Ik ga zelf meerdere keren per jaar golfen en kan het nog steeds niet echt goed, ondanks te gekke lessen van een golf pro. Maar het is voor mij heerlijk om te doen. Dus als ik een enorme afzwaaier sla, kijk ik mijn pro aan, krijg een glimlach om mijn mond en sla een nieuwe bal. Mijn doelstelling is dus niet om ooit Tiger Woods zijn records te breken. Ik wil gewoon lekker bezig zijn met iets wat ik leuk vind. Geen pretenties, no worries.

   

  Zingen is gewoon FUN! Het geeft je de kans lekker met je lijf bezig te zijn , muziek te maken en jezelf en je grenzen te verkennen.

  Vijf redenen om zangles te nemen:
  1. Omdat je van muziek houdt.
  2. Omdat je zingen in de auto of de douche doet heel leuk vindt.
  3. Omdat je altijd al hebt willen weten of je het zou kunnen met de juiste begeleiding.
  4. Omdat je muziek en muziek maken als een uitlaatklep ziet.
  5. Omdat je al heel lang zelf je teksten of je bedachte melodieën op wil nemen.

   

  Geef jezelf een kans!

  Zoek een docent in de buurt. Wees je bewust dat je docent ook open moet staan voor jou doelstelling. “Gewoon lekker bezig zijn met muziek en je lichaam” en ga het doen!

  Natuurlijk geven wij binnen Vocal Center les aan profs en semi profs maar ook de Hobbyist is meer dan welkom en wellicht stelt die hobbyist zijn doelstelling wel bij als hij of zij zichzelf de kans gunt je stem tot ontplooiing te laten komen. Bij ons weet je wel dat je les krijgt van een coach die geen oordeel velt, smaak kan uitschakelen en geheel in dienst van de vocalist de les geeft.

  Wat kunnen we voor je doen” Dat is de rode draad door onze lessen!

  zingen is fun 1

  Hou je niet van individuele lessen? Zoek naar koren, daar kan je ook snel de eerste stappen zetten in een groep. Er zijn in ieder dorp koren dus dat moet lukken. In steden zijn vaak meerdere koren in verschillende stijlen. Klassiek, pop, gospel, a-capella enz.

  Image Title

   

   

  Zingen is gewoon leuk om te doen!

  Je bent met muziek en je lichaam bezig en je verlegt grenzen.

   

   

   

  Veel plezier!

  Robin van Beek

  https://www.vocalcenter.nl

ONTMOET ONZE ZANGCOACH

Ik ben getraind door Vocal Center en werk met onze Vocal Essence® zang methodiek. Mijn passie is om het maximale uit jouw stem te halen. 

 • Anoek Dingemans


  Zangcoach Bergen op Zoom/Hoogerheide

JA, IK WIL ZANGLES IN BERGEN OP ZOOM!

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.