ROBIN VAN BEEK – ZANGCOACH

Robin geeft zanglessen in Amsterdam. Robin is mede-oprichter en initiator en inspirator van Vocal Center. Robin wil duidelijkheid verschaffen in het enorme aanbod aan informatie over de stem. Het creatieve aspect van spreken of zingen is voor hem het belangrijkst; techniek past Robin uitsluitend toe waar nodig. “Spreken of zingen komt vanuit je hart, niet vanuit een boek”. Hij staat bekend om zijn directe aanpak, is zeer doelgericht en behaalt snel de doelstelling van de vocalist.

Robin heeft zelf in het verleden veel stemproblemen gekend. De beperkte kennis over de stem bij zijn eigen docenten hebben hem gemotiveerd om niet alleen Vocal Center op te zetten maar ook een eigen bijzonder praktische zangmethode Vocal Essence® te ontwikkelen. Deze methodiek heeft hij inmiddels veelvuldig getest en doorontwikkeld in samenwerking met de coaches van Vocal Center, KNO-artsen en logopedisten.

OPLEIDING

 • International CVT teacher aan het Complete Vocal Institute in Kopenhagen, geleid door Cathrine Sadolin. Geautoriseerd in 2009. Update behaald 2010, 2012 en 2014.
 • EVTS level 1 & 2 in 2004
Premium coach

SPECIALISATIE

 • Vocal Essence® specialist
 • Pop, Jazz, Heavy Metal, Musical
 • Rock effecten
 • Auditievoorbereiding
 • Begeleider voor CEO’s in het internationale en nationale bedrijfsleven bij het voorbereiden van een presentatie
 • Het behandelen en bepalen van trajecten bij voor- en nazorg van stemproblemen (in samenwerking met logopedisten en KNO artsen)
 • Coaching in de studio
 • Koor coaching
 • Carriere coaching
 • Studio coaching
 • First aid
Profielfoto Robin van Beek en Quote
 • Robin van Beek
 • Robin van Beek
 • Robin van Beek
 • Robin van Beek
 • Robin van Beek

Bedrijven

Robin is een veel ingezet coach in het spreken in het openbaar. Met een door hemzelf bedachte methode “Spreken als Obama” coacht hij CEO’s, managers en andere leidinggevenden in bedrijven uit alle Branches. Daarnaast coacht Robin ook medewerkers in het voeren van één op één gesprekken. Door content te verbinden met lichaamstaal en stemgebruik haalt hij bij iedereen het maximaal haalbare naar boven. Robin heeft inmiddels gewerkt voor onderwijs instellingen, bedrijven in de IT, Innovatie bedrijven, High Tech bedrijven, Project management detachering, bloemenveiling enz. enz…

Daarnaast is Robin ook te boeken als inspiratie spreker. Met een combinatie van live zang en motivatie speeches maakt hij de weg vrij voor open communicatie en creatie binnen bedrijven. Zijn focus ligt op het herkennen, erkennen en controleren van het ego. “Zeg dat dan:” is 1 van zijn thema shows waarin hij aanwezigen speels en muzikaal uitdaagt te zeggen wat ze denken, waar ze goed in zijn en waar ze hulp nodig hebben.

PODIUMERVARING

Robin heeft ruim 30 jaar podium ervaring als frontman van vele formaties. Hij is op z’n 12e begonnen als een van de ‘Drei Knaben’ in ‘Die Zauberflöte’ van Mozart in de Stopera in Amsterdam en heeft daarna zo’n beetje alle podia van Nederland gezien. Als frontman van popbands, als leadzanger in theatershows – o.a. Rockopera in concert van het orkest van de Luchtmacht – en als leadzanger in een Europese tour in de rol van Freddie Mercury in de rockopera ‘Barcelona”. Daarnaast heeft hij 7 jaar lang opgetreden als Robbie Williams Look-alike voor bedrijfsevenementen door heel het land. Het entertainen is hem dus zeker niet vreemd.

COACH 

Robin is de oprichter van Vocal Center Nederland en de bedenker van de zangmethode Vocal Essence. Een greep uit de vele musicalproducties waarvoor Robin zowel solisten als ensembles heeft gecoacht: Zorro, Saturday Night Fever, Miss Saigon, Soldaat van Oranje, De Kleine Zeemeermin, Sister Act, Shrek, Hij gelooft in mij, Sound of Music, Flashdance, Body Guard, Belle en het Beest en vele andere. Robin is betrokken bij diverse TV shows zoals X-factor, talentenjachten als Sunday Night Fever, en The Voice of Holland waar hij zowel in seizoen 2013, 2014, 2015 en 2016 actief is als vocal coach voor team Ali-B. In het jaar 2014/15 heeft Robin de Vocal coaching verzorgd voor NR 1 van de wereld DJ Armin van Buuren tijdens de wereldtour ‘Intense’. In 2016 heeft hij ook de vocal coaching voor de “Embrace” wereld tour van Armin verzorgd. In 2017 heeft hij de coaching gedaan tijdens de Arena Concerten ter ere van 20 jaar Armin van Buuren. De vocalisten waarmee hij tijdens deze tour heeft gewerkt zijn Kensington en Mr. Propz, Betsie Larkin, Trevor Guthrie, Angel Taylor, Bullysound en Cimo Fränklin. Het is algemeen bekend dat Robin de Vocal Coach is van o.a. Laura Janssen, Romy Monteiro, André Hazes, Nielson, Brigitte Nijman e.v.a.

JA, IK WIL ZANGLES VAN VOCAL COACH ROBIN VAN BEEK!

Vul onderstaand formulier in, dan neemt Robin contact met je op.