Skip to content
Zangcoach Nils Westerhoff

Nils geeft zangles in Deventer en zangles in Apeldoorn,  songwriting les, songwriting camps. Zowel online als op locatie.

Hij studeerde af aan het ArtEZ Conservatorium en hierna besloot hij al snel dat zijn bestemming in de muziek een combinatie van optreden, songwriting, produceren en coachen moest worden. En na de opleiding bij Vocal Center in 2017 te hebben gevolgd kan hij je nóg beter helpen om vocaal meer uit jezelf en jouw stem te halen. “Vocalisten helpen om meer uit zichzelf te halen en hen versteld te laten staan van hun eigen kunnen is een van de mooiste dingen om te doen. Daarom werk ik voor Vocal Center!”

Nils heeft een cover duo en speelt hiermee regelmatig op allerlei feesten en partijen. Ook schrijft en produceert hij regelmatig songs voor/samen met anderen.

Nils stelt zich graag aan je voor

PODIUMERVARING:

Nils Westerhoff is zanger, gitarist en songwriter. Nils zingt en speelt al 17 jaar. Naast de podiumervaring die hij opdeed aan het conservatorium heeft Nils in verschillende bandprojecten gespeeld waar hij liedjes voor schreef in de genres pop, country, folk, indie en worldbeat. Ook was hij vaste invaller bij een paar coverbands en stond hij op diverse festivals en organiseerde een aantal succesvolle evenementen.

Momenteel speelt hij met zijn allround coverduo Bervoets & Westerhoff regelmatig op allerlei evenementen en feestjes. Van kroegen en tuinfeesten tot bruiloften en kerstborrels. Op gitaar en piano spelen en zingen ze alle grote hits. Waaronder Duitse schlagers, kersthits, smartlappen. Maar vooral evergreens en guilty pleasures uit de 60’s, 70’s, 80’s, 90’s tot nu.

Ook functioneerde hij een aantal jaren als gitarist, co-writer en backingvocalist in de nieuwste theatershow ‘Femme Façade’ van cabaretière Janneke Jager en tourde door het land.

Waar kun je zangles van Nils krijgen?
Voor welke coaching kun je bij Nils terecht?
In een veilige omgeving één op één werken met een ervaren topcoach van Vocal Center. Samen grenzen verkennen, fouten mogen maken, hiervan leren, mogelijkheden zoeken en je comfortzone oprekken.
In een groep zingen is gezellig, het verbindt en maakt mensen blij. En ons dus ook!
Je kunt bij de meeste van onze coaches deze voordeelbundel gebruiken. Je koopt in één keer meerdere privé zanglessen voor een voordeliger tarief. Dit kan zelfs zonder vooruitbetaling!
Leer de basisvaardigheden van het liedjes schrijven. Maak jouw song in 1 dag!
Vocal Essence® in 1 workshop. Direct resultaat. Ontdek het zelf!
Thuis je stem opnemen? Dat leer je bij ons! Je leert je spullen aansluiten, opnemen en mixen.
Een coachingstraject met aan het einde jouw zelf geschreven song!
Het maken van een goede demo wordt met de dag belangrijker. Wij leren je dit van A tot Z.
Heb je een hese stem? Of wordt je stem vermoeid na een dag spreken? Vocal massage of stem massage is er voor iedereen. Heesheid, stug stemgevoel, niet vrij, pijn bij het zingen.
Wat zeggen anderen over Nils?
9
In 2 lessen was ik al verder dan in 5 jaar zelf proberen
Totaalscore: 9
Professionaliteit: 10
Methodiek: 8
Lesinhoud: 8
Begeleiding: 9
Didactisch: 8
Zangcoach:
Vocalist: Peter
Woonplaats:

Ik zing al jaren, en na een jaar zangles voor 10 jaar terug heb ik mezelf eigenlijk alles aan geleerd. Goede dingen maar misschien ook wel wat slechte dingen. Maar ik merkte dat ik wel beter en makkelijker zou moeten kunnen zingen, maar bij het hoe, had ik wat hulp bij nodig.
Na eerst een les van Marcel Swerissen te hebben gehad, ben ik daarna terecht gekomen bij Niels Westerhof.
En in die 2 lessen ben ik al zoveel verder gekomen dan ik de laatste 5 jaar bij elkaar zonder een hulp. Ik was specifiek niet opzoek naar zangles, waar je toonladdertjes en dergelijke moet doen. Maar echt naar sturing, bij dingen waar ik vast in loop. En dat heb ik zeker gevonden!
Echt blij met mijn keuze om hier mee aan de slag te gaan.

10
Een warme thuisbasis voor je stem.
Totaalscore: 10
Professionaliteit: 10
Methodiek: 10
Lesinhoud: 10
Begeleiding: 10
Didactisch: 10
Zangcoach:
Vocalist: Lennard
Woonplaats:

Als professioneel zanger is een thuisbasis erg belangrijk, iemand die samen met jou kijkt wat het beste voor jouw stem is en om eventuele problemen te verhelpen/ voorkomen.

Nils is die persoon, met humor, vakkundigheid, warmte en geduld weet hij het beste uit mij te halen. Hij staat open voor eigen inbreng en is niet bang om te zeggen waar het op staat.

Ik ben erg blij met de resultaten die we bereikt hebben! En kan niet wachten om te ontdekken wat mijn stem nog meer kan.

10
Uitstekend!
Totaalscore: 10
Professionaliteit: 10
Methodiek: 10
Lesinhoud: 10
Begeleiding: 10
Didactisch: 10
Zangcoach:
Vocalist: Cemal Bilge
Woonplaats:

Hi ,

Ik heb sinds kort al lessen van Nils en hij is een topper moet ik toegeven. Ik krijg hele goeie lessen van hem omdat ik zelf nooit gezongen heb en met de tips en uitleg leer ik elke keer meer. Dus Nils is zeker een aanrader!

10
Geweldig
Totaalscore: 10
Professionaliteit: 10
Methodiek: 10
Lesinhoud: 10
Begeleiding: 10
Didactisch: 10
Zangcoach:
Vocalist: Michael Willemsen
Woonplaats:

Leert mij comfortabeler zingen en merk dat ik minder streng voor mezelf ben. In een heel korte tijd al veel bereikt! Een goede begeleiding ook door een luisterend oor te zijn. Aan belangstelling zit een keerzijde en het was voor mij heel zwaar om door te pakken, want er werd zoveel aandacht van mij opgeëist dat ik het even niet meer zag zitten. Zijn luisterend en zijn vertrouwen in mij heeft mij een knop doen omschakelen dat ik ermee ben leren omgaan. Ook dat is belangrijk voor mij dat je een vertrouwensband opbouwt met je vocalcoach. Samen zijn we het avontuur aangegaan en samen gaan we veel mooie momenten creëren en het maximale uit mijn stem halen.

10
Een wereld die open gaat
Totaalscore: 10
Professionaliteit: 9
Methodiek: 10
Lesinhoud: 9
Begeleiding: 10
Didactisch: 10
Zangcoach:
Vocalist: Edith
Woonplaats:

Er is een hele persoonlijke aanpak, waarbij er echt wordt gekeken naar wat jij nodig hebt en wat jij wilt leren. Hierdoor leer je veel, op welk niveau je ook zit. Super leerzaam dus, en daarbij ook erg gezellig.

8
Les sluit perfect aan bij mijn behoefte
Totaalscore: 8
Professionaliteit: 8
Methodiek: 8
Lesinhoud: 10
Begeleiding: 10
Didactisch: 8
Zangcoach:
Vocalist: Maarten
Woonplaats:

Omdat ik steeds nieuwe wensen heb voor begeleiding is het heel fijn dat ik op diverse terreinen kan ontwikkelen. Alle vragen die ik heb komen aan bod.

10
Een zangles zoals je het niet verwacht!
Totaalscore: 10
Professionaliteit: 10
Methodiek: 10
Lesinhoud: 10
Begeleiding: 10
Didactisch: 10
Zangcoach:
Vocalist: Cheryl
Woonplaats:

Ik heb mijn eerste les gehad bij Nils en het was heel bijzonder. Ik was vrij nerveus en onzeker toen ik aankwam maar Nils wist mij volledig op mijn gemak te stellen en een sfeer te creëren waarbij ik steeds meer open durfde te zingen. Het was geen ‘traditionele’ zangles met allerlei klassieke toonladders en saaie oefeningen.

Nee, Nils legde de basis van Vocal Essence uit in begrijpelijke taal en ik kon gelijk ermee gaan oefenen. Hoe gaaf was dat! Je wordt enorm uitgedaagd. Ik kwam binnen met een lied waarvan ik dacht dat ik een bepaalde noot niet kon halen en na 45min haalde ik die noot wel.

Nils is een professionele ervaren vocal coach die weet waar hij over praat, zijn werk met passie doet en je enthousiast kan maken over je eigen stem. Echt top!

10
Drempels gepakt en super trots op mij zelf is wat Vocal Center met je kan doen!
Totaalscore: 10
Professionaliteit: 10
Methodiek: 10
Lesinhoud: 10
Begeleiding: 10
Didactisch: 10
Zangcoach:
Vocalist: Manon
Woonplaats:

Voor mij was het mijn tweede vocal reis. Twee jaar geleden een week Terschelling gedaan en nu was het tijd voor weer wat drempels te pakken omhoog op de zelfverzekerheidsladder. Kan dat op een Vocal reis?? Daar ga je toch alleen heen als zanger/es of muzikant?

Nee hoor, ik raad het iedereen aan die heel graag wat zekerder van zichzelf zou willen worden … oke, oke je moet wel een beetje van zingen en muziek houden want daar draait het ook wel om op een vocal reis!

De sfeer, de mensen, de plek, de aandacht en nog veel meer hebben ervoor gezorgd dat ik een top weekend had waar ik nog lang van na zal genieten. Een eigen liedje schrijven brengt een rollercoaster aan emoties met zich mee. Ze laten je stijgen en dalen in soms een sneltrein vaart.

Je moet het gewoon een keer ervaren! De coaches van Vocal Center gaan jou stuk voor stuk in je eigen kracht zetten en laten je voelen dat het om jou draait. Ze geven je een gevoel dat jij en je stem veilig zijn bij hen, heel fijn! (zeker als niet ervaren vocalist)

Als zangcoach heb ik Nils Westerhoff aangegeven omdat hij dit fantastische weekend organiseert. Ik heb dat weekend ook de coaching en stem-massage van Mike Ott ervaren en kan alleen maar zeggen dat ook hij een hele fijne coach is als beschreven in bovenstaande stukje tekst.

10
Supergaaf!
Totaalscore: 10
Professionaliteit: 10
Methodiek: 10
Lesinhoud: 5
Begeleiding: 10
Didactisch: 10
Zangcoach:
Vocalist: Saskia
Woonplaats:

Uit mijn comfortzone en heerlijk in de buitenlucht zingen! Nils begeleidde dit op een zeer prettige wijze, met humor en iedereen in zijn waarde latend.

10
Geloof het: Je eigen song in 3 dagen!
Totaalscore: 10
Professionaliteit: 8
Methodiek: 10
Lesinhoud: 10
Begeleiding: 8
Didactisch: 8
Zangcoach:
Vocalist: Anouk
Woonplaats:

Als je net als ik dacht dat je nooit een liedje zou kunnen schrijven in 3 dagen dan moet je je opgeven voor het singer-songwriter weekend van Nils op een prachtig plekje vlakbij Deventer. Top georganiseerd en bizar goede en diverse coaches. En ook de inwendige mens wordt goed verzorgd! Gun jezelf dit inspirerend avontuur!

10
De ervaring overtrof mijn verwachting – wat een samenwerking en energie
Totaalscore: 10
Professionaliteit: 10
Methodiek: 10
Lesinhoud: 10
Begeleiding: 10
Didactisch: 10
Zangcoach:
Vocalist: Hans
Woonplaats:

De belofte
De VocalCenter website gaf aan om in een weekend, een nieuwe song te schrijven / maken. Dat was de trigger voor mij om te gaan. Kijken of ik tools in handen zou krijgen om mijn gekoesterde wens in zijn kracht te zetten..

Wat ik kreeg
Waren verschillende workshops / oefeningen / info om teksten te maken, mijn stem beter te gebruiken. Belemmeringen te duiden, toe te lichten en wat je kunt doen om toch te bereiken wat je wil. Partnerschap om je song qua instrumentarium in te kleden, maar alles in overleg waarbij jij altijd de touwtjes in handen hebt. Na 3 dagen ging ik weg met een ruwe demo als tastbaar bewijs.

Wat ik als bonus ervaar
De mix van inspirerende groep mensen, coaches, gasten uit het vak en deelnemers, die ieder voor zich een song willen schrijven, maar een gezamenlijk ook muziek maken, respect en vertrouwen geven en eigen inzichten / kennis delen. Verwacht een intens weekend. De tijd vervaagt en de 3 dagen vervliegen. Wat een weekend was dat!

Hoe zit het dan met je emoties?
Nou die kunnen alle kanten op van blijdschap naar frustratie, van wanhoop naar euforie en van een leeg hoofd naar het overlopen van borrelende ideeën.

De ervaring overtrof mijn verwachting, wat een weekend

10
Fantastische Ervaring
Totaalscore: 10
Professionaliteit: 10
Methodiek: 10
Lesinhoud: 10
Begeleiding: 10
Didactisch: 10
Zangcoach:
Vocalist: Vincent
Woonplaats:

Leerzaam, duidelijk, begrijpelijk en heel ontspannen. Op een relaxte manier in 1 les al zoveel wijzer geworden dat ik zeker doorga. Heerlijk om te ontdekken wat Jemen je eigen stem kan doen en wat de verschillende mogelijkheden zijn.