Skip to content
Zangcoach Kika Wilschut

Kika geeft zangles in De Bilt (en omstreken) en zangles in Soest. Kika is een enthousiaste en empathische coach die er echt voor wil gaan om haar vocalist het beste te kunnen helpen. Daarom vindt ze een gezellige sfeer in haar lessen belangrijk zodat haar leerlingen zich op hun gemak voelen. Ze luistert graag naar de wensen van de vocalist en gaat daarna doelgericht te werk. Op deze manier helpt ze haar leerlingen om elke les het beste uit zichzelf te halen!

Kika stelt zich graag aan je voor

PODIUMERVARING:

Kika heeft al heel wat jaren ervaring op het podium! Muziek is haar met de paplepel ingegoten en als kind deed zij mee aan musicals en talentenjachten. Ze stond ook al vroeg op het podium in de bands van haar ouders en deed op school muzikale projecten. Na haar studie aan het conservatorium is ze dit professioneel gaan doen. Momenteel treedt ze als zangeres op in formaties variërend van bigband tot duo, en alles daartussenin. De genres lopen ook erg uiteen; o.a. pop, rock, jazz en soul. Het leukste vindt ze dat hierdoor elk optreden anders is. 
 
Tijdens en na haar studie heeft Kika ervaring opgedaan als backing vocalist bij onder andere Berget Lewis, Laura Mvula en het Metropole Orkest tijdens optredens in Ahoy, Het Concertgebouw, de Jaarbeurs en andere grote en kleine podia in Nederland. Die ervaring deelt ze graag met haar leerlingen en je kunt bij Kika bijvoorbeeld ook terecht voor coaching op het gebied van podiumpresentatie, meerstemmig zingen en auditietraining. 

Waar kun je zangles van Kika krijgen?
Voor welke coaching kun je bij Kika terecht?
In een veilige omgeving één op één werken met een ervaren topcoach van Vocal Center. Samen grenzen verkennen, fouten mogen maken, hiervan leren, mogelijkheden zoeken en je comfortzone oprekken.
In een groep zingen is gezellig, het verbindt en maakt mensen blij. En ons dus ook!
Je kunt bij de meeste van onze coaches deze voordeelbundel gebruiken. Je koopt in één keer meerdere privé zanglessen voor een voordeliger tarief. Dit kan zelfs zonder vooruitbetaling!
Vocal Essence® in 1 workshop. Direct resultaat. Ontdek het zelf!
Wat zeggen anderen over Kika?
8
Een gezellige les met nuttige tips, wel weinig directe feedback
Totaalscore: 8
Professionaliteit: 6
Methodiek: 7
Lesinhoud: 8
Begeleiding: 8
Didactisch: 7
Zangcoach:
Vocalist: Anne
Woonplaats:

Ik heb een proefles gevolgd bij Kika. Ze is erg gezellig en zorgde ervoor dat ik me ontspannen en op mijn gemak voelde, dat was fijn. Ook heeft ze een aantal helpende tips kunnen geven om mijn stemgeluid stabieler te maken en meer volume te creëren. Wel wordt er vanuit de ‘vocal essence’ methode veel eigen input van de leerling gevraagd, en kreeg ik daarom weinig feedback van de docente. Omdat ikzelf nog moeite heb met het evalueren van mijn eigen stemgeluid (deels door onzekerheid) had ik dit wel graag gewild. De lessen zijn voor nu een stapje te ver uit mijn comfort zone, maar ik onthoud het zeker voor in de toekomst!

10
Wat een eye opener. Op een simpele manier de kwaliteit van je stemgebruik verbeteren.
Totaalscore: 10
Professionaliteit: 10
Methodiek: 10
Lesinhoud: 10
Begeleiding: 10
Didactisch: 10
Zangcoach:
Vocalist: Jorien
Woonplaats:

Mijn eerste ‘zangles’…ik zing al.jaren…onder de douche…tijdens het koken…en de auto. Heel soms op verzoek op een feestje.

Ik merkte dat ik altijd een toon onder een band zong en wilde gewoon een song starten zoals ‘het hoort’. Via mijn zoon kwam ik in contact met Kika Wilschut. Vocal coach met een afgeronde conservatorium opleiding. De eerste (proefles) heb ik inmiddels gehad en ik ben zo enthousiast dat ik gelijk een bundel van 10 lessen heb aangeschaft.

10
Heel aardig en duidelijk
Totaalscore: 10
Professionaliteit: 10
Methodiek: 9
Lesinhoud: 8
Begeleiding: 10
Didactisch: 9
Zangcoach:
Vocalist: Sua
Woonplaats:

Het viel me gelijk op dat Kika heel aardig is en ze legt dingen duidelijk uit. Wanneer ik iets niet begreep wist ze met goede vergelijkingen te komen, zodat ik het wel begreep. Ik heb maar 1 introductieles gehad en heb daarmee al een paar goede ontwikkelingspunten meegekregen en ben gelijk al een stukje dichter bij mijn doelen qua zang. Er wordt ook om zelfreflectie gevraagd voordat de docent reflecteert, dat is wennen, maar maakt je ook juist zekerder en bewust van wat je kan. Fijne werkwijze

8
na 1 les al duidelijk vooruitgang!
Totaalscore: 8
Professionaliteit: 10
Methodiek: 10
Lesinhoud: 10
Begeleiding: 10
Didactisch: 10
Zangcoach:
Vocalist: Chellie
Woonplaats:

Je wordt uit je comfortzone gehaald maar ze zorgt er wel voor dat je je op je gemak voelt. Ze geeft goed aandacht en zorgt ervoor dat je het beste uit je stem haalt dan wat je normaal gewend bent.

Ik heb pas 1 les gehad, maar ik ga zeker verder!