VERNEVELEN

Het is bewezen dat vernevelen met een speciale stemband vernevelaar met een zout water oplossing gezond is voor je stembanden. Dankzij het water en zout herstellen je stembanden vele malen sneller na inspanning.

Door het inademen van de fijne vernevelde lucht komt deze direct op je stembanden. Onderzoek heeft uitgewezen dat vocalisten na 2 uur enkel en alleen stemrust nauwelijks tot geen herstel kunnen waarnemen. Na vernevelen met zout water werd er binnen 2 uur een duidelijk aangenamer gevoel, of zelfs volledig herstel waargenomen.

English? Click here for more information!

Wineb Go 

Vocal one® 

Vernevelen werkt. Bekijk dit schema en zie hoe vernevelen met zout water het herstel aanzienlijk versnelt.

De Vocal One is een handzame (12 cm) en geruisloze vernevelaar. Je vernevelt met NaCl (Natrium Chloride). We raden je aan om bij de vernevelaar een doosje ampullen NaCl te bestellen. Eén ampul is in onze ervaring doorgaans voldoende voor één vernevelsessie. Je doet een ampul NaCl in de kop van de vernevelaar (voorste compartementje) en je kunt beginnen. De vernevelaar is voorzien van 2 x AA batterijen zodat je er overal gebruik van kunt maken. Dankzij de vernieuwende Mesh technologie is de de Vocal One een krachtig apparaat in een licht en handzaam formaat. Deze vernevelaar is daarom ideaal voor de tourende artiest.

De Wineb Go is een vernevelaar die een betere nevel maakt dan de vocal one. Echter is deze is niet zo geruisloos als de Vocal One. De Wineb Go werkt op een compressor. Hij is wel minder foutgevoelig in vergelijking tot de Mesh technologie van de Vocal One. 

Het apparaat is voorzien van een stekker voor het normale spanningsnet (220 Volt) en een stekker voor in de auto. Dat is bijvoorbeeld handig als je van de ene naar het andere optreden rijdt. Ook kun je er een accu bij aanschaffen voor de momenten dat stroom niet binnen bereik is.

Wil je als vocalist niet afhankelijk zijn van een stopcontact dan kan deze vernevelaar net als de Vocal One een uitkomst bieden. Je kunt dus een extra accu bestellen op onze site die je gemakkelijk kunt aansluiten op de Wineb Go.

Kijk voor meer informatie over prijzen en aanverwante artikelen, even op onze webshop.

HOE LANG VERNEVELEN?

Vernevelen kun je zo vaak en zo lang doen als je wilt. Aan te raden is dagelijks minimaal 2 x 10 minuten (bijvoorbeeld ‘s ochtends en ‘s avonds). Het zorgt voor ontspanning van je instrument en dat kun je niet genoeg hebben als je je stem wil laten stralen.

ONDERHOUD

LET OP! Het vergt onderhoud om de vernevelaar niet te laten dicht slibben. Verwacht dus niet dat je hem kunt gebruiken, wegzetten en vervolgens de volgende dag weer kan pakken. Hij moet iedere keer na gebruik worden doorgespoeld met schoon water en na ongeveer 10 x gebruik even te worden ontkalkt door te vernevelen met schoonmaak azijn. Hierna weer vernevelen met schoon water om de MESH door te spoelen. Je kunt de kop eraf schuiven door de knop achterop en de MESH (De MESH is het zilveren rondje waar de stoom uitkomt) en in een badje van azijn zetten om de MESH schoon en open te houden. Daarna kan je spoelen met schoon water. Natuurlijk moet je de kop helemaal afdrogen aan de onderkant om de contactpuntjes optimaal te laten werken.

We geven een uitgebreidde handleiding voor onderhoud mee met de bestelling die je op onze webshop kunt plaatsen.

N.B. We hebben meerdere modellen in ons assortiment. Check de Webshop voor meer info.

Ja, ik wil een vernevelaar bestellen! 

Dit artikel wordt vanaf heden verkocht vanaf onze Webshop. Als je een vraag over dit artikel hebt, kun je deze stellen via onderstaand contactformulier.