VERNEVELEN

Het is bewezen dat vernevelen met een speciale stemband vernevelaar met een zout water oplossing gezond is voor je stembanden. Dankzij het water en zout herstellen je stembanden vele malen sneller na inspanning.

Door het inademen van de fijne vernevelde lucht komt deze direct op je stembanden. Onderzoek heeft uitgewezen dat vocalisten na 2 uur enkel en alleen stemrust nauwelijks tot geen herstel kunnen waarnemen. Na vernevelen met zout water werd er binnen 2 uur een duidelijk aangenamer gevoel, of zelfs volledig herstel waargenomen.

English? Click here for more information!

Vocal one® 

Vernevelen werkt. Bekijk dit schema en zie hoe vernevelen met zout water het herstel aanzienlijk versnelt.

Een van de vernevelaars die wij verkopen is de Vocal One, een handzame (12 cm) en geruisloze vernevelaar. Je vernevelt met NaCl (Natrium Chloride). We raden je aan om bij de vernevelaar een doosje ampullen NaCl te bestellen. Eén ampul is in onze ervaring doorgaans voldoende voor één vernevelsessie. Je doet een ampul NaCl in de kop van de vernevelaar (voorste compartementje) en je kunt beginnen. De vernevelaar is voorzien van 2 x AA baterijen zodat je er overal gebruik van kunt maken.

Kijk voor meer informatie over prijzen en aanverwante artikelen, even op onze webshop.

HOE LANG VERNEVELEN?

Vernevelen kun je zo vaak en zo lang doen als je wilt. Aan te raden is dagelijks minimaal 2 x 10 minuten (bijvoorbeeld ‘s ochtends en ‘s avonds). Het zorgt voor ontspanning van je instrument en dat kun je niet genoeg hebben als je je stem wil laten stralen.

ONDERHOUD

De Vocal One is klein, geruisloos en heeft slecht 2 batterijen nodig om te kunnen vernevelen. De batterijen die erbij zitten zijn demo’s en hebben een korte levensduur. We raden je aan meteen 2 goede AA batterijen erin te stoppen.

LET OP! Het vergt onderhoud om de vernevelaar niet te laten dicht slibben. Verwacht dus niet dat je hem kunt gebruiken, wegzetten en vervolgens de volgende dag weer kan pakken. Hij moet iedere keer na gebruik worden doorgespoeld met schoon water en na ongeveer 10 x gebruik even te worden ontkalkt door te vernevelen met schoonmaak azijn. Hierna weer vernevelen met schoon water om de MESH door te spoelen. Je kunt de kop eraf schuiven door de knop achterop en de MESH (De MESH is het zilveren rondje waar de stoom uitkomt) en in een badje van azijn zetten om de MESH schoon en open te houden. Daarna kan je spoelen met schoon water. Natuurlijk moet je de kop helemaal afdrogen aan de onderkant om de contactpuntjes optimaal te laten werken.

We geven een uitgebreidde handleiding voor onderhoud mee met de bestelling die je op onze webshop kunt plaatsen.

N.B. We hebben meerdere modellen in ons assortiment. Check de Webshop voor meer info.

Ja, ik wil een vernevelaar bestellen! 

Dit artikel wordt vanaf heden verkocht vanaf onze WebShop. Als je een vraag over dit artikel hebt, kun je deze stellen via onderstaand contactformulier.