Skip to content

BUBBELEN – Laxvox

Ben je vaak schor of ben je hees? Bubbelen staat ook bekend als LaxVox. Deze stem ontspanningsmethode heeft inmiddels heel zingend en sprekend Nederland bereikt. Het bubbelen, met een speciale slang in water zoals we op het instructiefilmpje demonstreren, ontspant de spieren in- en rondom het strottenhoofd. Misschien wil je wel meteen mooie luxe bubbelset met je eigen naam.

Wanneer gebuik je Laxvox? (Bubbelen)

Vocalisten gebruiken deze oefeningen vaak als warming up, cool-down, tussen de sets door en als ontspanningsoefening gedurende de dag. Ervaar je heesheid, heb je een hese stem of werkt je stem niet lekker mee? Er zijn nog meer oefeningen die heel goede resultaten opleveren en iedereen die hierin geschoold is heeft zijn eigen manier en theorie over het bubbelen. Op veler verzoek hebben wij een instructie filmpje gemaakt die je hier kunt zien. Kijk ook even naar vernevelen en stemmassage want ook dat helpt je om  je stem goed te verzorgen.

Hoe moet je bubbelen

Dat kun je zien in het filmpje hiernaast.

Hier kun je zien hoe je moet Bubbelen. Ook wel Laxvox genoemd.

KOSTEN EN VERZENDING

Kijk voor de actuele kosten van de bubbelsets op onze webshop. In de standaard bubbelset vind je 4 slangetjes, een handleiding, een sticker voor op je flesje en je wordt natuurlijk geholpen bij vragen. Een flesje is niet inbegrepen.

Ben je al bekend met het bubbelen, dan kun je een nabestelling losse bubbelbuisjes (6 stuks) bestellen met een extra sticker.

We hebben ook speciale luxe bubbelsets: Naast 2 slangetjes en instructies, vind je in deze set ook een gemakkelijk schoon te houden flesje en een tasje om het geheel gemakkelijk mee te nemen. Het is bij deze set zelfs mogelijk om het tasje te laten bedrukken met een naam en/of logo. Hoe cool is dat!

Volg je al zanglessen bij ons? In overleg met je docent kun je ook 2 losse buisjes (zonder sticker) meenemen uit de les. Informeer bij je docent naar de prijs.

VOOR WIE

Bubbelen is inmiddels een standaard procedure bij professionele stemgebruikers in Nederland. Het wordt gebruikt als warming up en cooling down. Bij de semi-amateurs en amateurs dringt het inmiddels ook door dat deze oefeningen bijzonder goed werken.

Het bubbelen helpt de spieren in- en rondom je strottenhoofd te ontspannen. De oefeningen die we gebruiken in het filmpje komen onder andere uit de Lax Vox methode die veelvuldig wordt gebruikt binnen logopedie in het kader van stemrevalidatie en om stemproblemen te voorkomen. Heb je dus een hese stem of ben je schor na een avondje zingen. dan werkt bubbelen voor het ontspannen van de spieren. Echter willen we je ook adviseren te gaan onderzoeken hoe je kunt voorkomen dat je hees wordt. Wellicht is één vocal coaching sessie van een uur al voldoende om handvatten te krijgen om niet meer hees te worden.

Ik heb een vraag over bubbelen of over de bubbelset!

Dit artikel wordt vanaf heden verkocht vanaf onze Webshop. Als je een vraag over dit artikel hebt, kun je deze stellen via onderstaand contactformulier.


    Klik hier en vul je postcode in