STEMREVALIDATIE OP MAAT

Deze coaching is bedoeld voor vocalisten die zorgvuldig willen revalideren na bijvoorbeeld een stemband operatie, na een overbelasting van de stem, of om een andere rede stemproblemen ervaren. Binnen Vocal Center hebben we regelmatig met vocalisten te maken die na een operatie wederom de fout in gaan door gebrek aan goede begeleiding bij de revalidatie. Dit heeft in veel gevallen te maken met de stap van spreken naar zingen.

In samenwerking met een logopedist uit ons netwerk, die werkt aan de eerste spreekmomenten, begeleiden we dit gedeelte van het traject zorgvuldig zodat technische fouten van te voren worden voorkomen en zodat de stem gezond gebruikt wordt vanaf de eerste noot die men weer gaat zingen. Voor deze revalidatie wordt ons hele netwerk ingezet van logopedist tot aan mentalcoach en fysiotherapeut.

INHOUD

Het is natuurlijk altijd een persoonlijk traject dus we kunnen vooraf niet precies zeggen welke route we met jou zullen bewandelen, maar de volgende onderwerpen zullen aan de orde komen:

 • Oorzaak en gevolg bepalen en oplossingsgerichte coaching verzorgen
 • Uitleg stemonderhoud (bubbelen, vernevelen, vocal massage, etc.)
 • Stemopbouw in samenwerking en overleg met de logopedist
 • Vergroten van de technische kennis om herhaling door overbelasting te voorkomen
 • Eventueel omgaan met medische beperkingen
 • In kaart brengen van belasting en belastbaarheid
 • Werken aan hogere belastbaarheid door stemtrainingsprogramma
 • Onderhoud na revalidatie

Hoe we zullen afspreken is ook per persoon verschillend. We kunnen wel zeggen dat, afhankelijk van de fase waarin het herstel zich bevindt, we minimaal 2 keer per week een uur werken aan het herstel. Soms met een logopedist, mental coach, fysiotherapeut, vocal coach en/of KNO-arts uit ons netwerk.

Na de 1e sessie wordt het traject in overleg met de specialisten in kaart gebracht. Helaas kunnen we het herstel van een stem niet voorspellen en we zullen dan ook geen deadline kunnen geven van wanneer volledige belasting weer mogelijk is. Gedurende de revalidatie kunnen we wel beter bepalen wat de balans is tussen belasting en belastbaarheid. We doen het verantwoord en zo snel mogelijk zodat de vocalist weer inkomen kan genereren.

Note: In de meeste gevallen wordt zowel logopedie als de KNO-arts via de verzekering vergoed (bij een doorverwijzing van de huisarts). Het hangt echter wel af van het pakket en het afgesloten eigen risico.

We kunnen onmogelijk inschatten hoeveel uur we met je aan het werk zullen zijn voordat we van volledig herstel kunnen spreken. Voor een dergelijke begeleiding rekenen we €65,- per uur ex btw. (onder de 21 jaar betaal je geen btw)

zang les michelle splietelhof

Onze Coaches

We hebben binnen Vocal Center diverse coaches die zich hebben gespecialiseerd in stemproblematiek en de daarbij horende behandeling. Onze coaches zijn door hun ruime ervaring in het werken met vocalisten met stemproblemen en hun regelmatige contact met stemspecialisten als KNO-artsen en logopedisten, in staat stemproblemen te herkennen en te behandelen.

ONTMOET ONZE ZANGCOACHES

Wij zijn getraind door Vocal Center en werken met onze Vocal Essence® zang methodiek. Onze passie is om het maximale uit jouw stem te halen.

 • Joyce van der Sangen

  Profielfoto Joyce van der Sangen

  Zangcoach Nuenen/Uden

 • Marcel Swerissen


  Premium zangcoach Amsterdam/Hoorn

 • Michelle Splietelhof

  Premium zangcoach Amsterdam/Utrecht

 • Robin van Beek


  Premium zangcoach Amsterdam

JA, IK WIL INFORMATIE OVER DIT TRAJECT!

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.