HOME RECORDING 

In de Premium Home Recording vergaar je de kennis om je eigen stem of instrument op te nemen. Want iedere muzikant, zo vinden wij, moet zijn eigen stem kunnen opnemen. Het is makkelijk en leuk om thuis te experimenteren met jouw stem en jouw creatieve ideeën. 

Heb je een Macbook, dan heb je Garageband, heb je een windows PC dan raden we je aan Logic aan te schaffen.

Het is erg handig de lead vocal van een nieuwe song in te kunnen zingen zodat je weet of de tekst goed in de melodie past of je eigen koortjes op te kunnen nemen. In één workshop heb je de info om dat te kunnen.

INHOUD

Je leert aansluiten, importeren van een MP3, opnemen, inprikken, schuiven, bouncen en uiteindelijk heb je je eerste, door jou zelf opgenomen, audio opname. Ook is er de mogelijkheid te leren hoe je een gitaar, piano of ander instrument kunt opnemen. We beginnen met een theoretische uitleg van de software en opname instellingen en het aansluiten van je spullen. Dan gaan we aan de slag om met jouw eigen computer een eerste audio opname te maken.

LOCATIE

De workshop Home Recording wordt gegeven in Q- factory, het muzikanten centrum van Amsterdam. Atlantiplein nummer 1. Parkeren bij Q-park Oosterpoort.

WAAROM DEZE WORKSHOP

Veel vocalisten, instrumentalisten en songwriters willen in staat zijn een simpele opname/pre-productie te maken met degelijke kwaliteit. Het is zeer goed mogelijk dit relatief goedkoop en zonder studio en/of technicus te doen. Bij Home Recording helpen wij je dit eigen te maken zodat je in het voortraject van, bijvoorbeeld het opnemen van je eigen CD productie, onbelemmerd kan experimenteren. Je krijgt als het ware een thuis studio die je zelf kunt bedienen. Ook voor vocalisten die guides inzingen voor producers is het handig vanuit huis in te kunnen zingen. Voice-over werk kan dan ook op deze manier makkelijk vanaf de woonkamer worden ingesproken. Geen studio meer nodig voor het voor traject en dat scheelt tijd en daarmee geld.

 

SOFTWARE

We werken graag met Logic of Garageband die standaard op een Macbook staat.

NOTE: Het is de bedoeling dat je op de premium verschijnt met de software reeds geïnstalleerd op je computer.

Coach

De coach is niemand minder dan Duncan Laurence, Duncan is een engineer en producer en is erg goed in het uitleggen van de grondbeginselen van het opnemen van je eigen stem of instrument. We zijn dan ook trots dat hij de premium verzorgt. 

ONTMOET ONZE zangCOACH

Ik ben getraind door Vocal Center en werk met onze Vocal Essence® zang methodiek. Mijn passie is om het maximale uit jouw stem te halen. 

  • Duncan Laurence

    Profielfoto Duncan Laurence met quotes
    Zang/songwriting coach Tilburg en Amsterdam

Ja, Ik schrijf me in voor de premium home recording!

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.